iculture-biz
iCulture Biz

T-Mobile Mobiel & Vast Cloud: cloud-bellen voor zakelijke abonnees

T-Mobile Mobiel & Vast Cloud is een nieuwe zakelijke dienst voor T-Mobile-abonnees met een Helder-abonnement, waarmee je kunt cloud-bellen.

T-Mobile Mobiel & Vast CloudZakelijke T-Mobile-abonnees met meer dan 100 aansluitingen kunnen voortaan iPhones koppelen aan vaste telefoons binnen een bedrijf met Mobiel & Vast Cloud. Hierdoor is een werknemer op twee toestellen bereikbaar via één telefoonnummer. De belkosten binnen een bedrijf blijven hierdoor altijd hetzelfde – of er nou via een vaste of een mobiele lijn wordt gebeld. Dit telefoonnummers is gekoppeld aan collega’s, waardoor het mogelijk is om naar elkaar door te schakelen. Bedrijven betalen per werknemer een vast bedrag per maand voor de dienst.

T-Mobile geeft zakelijke abonnees in principe één Hosted IP-telefoonnummer, dat bereikbaar is via de iPhone en een vaste telefoonlijn. De servers voor Mobiel & Vast Cloud worden geleverd door een T-Mobile Business Partner. T-Mobile beschrijft de gebruikte technologie als volgt:

Hosted IP Telefonie wordt ook wel cloud telefonie genoemd. Hiermee kunt u vast en mobiel bellen en bent u bereikbaar zonder dat uw organisatie een eigen telefooncentrale nodig heeft. De telefonie wordt verzorgd door een server in een datacentrum van een dienstverlener; de T-Mobile Business Partner. U betaalt voor cloud telefonie veelal per gebruiker per maand.

Medewerkers binnen hetzelfde bedrijf kunnen zonder extra kosten ook met elkaar bellen. Omdat je iPhone via een server is gekoppeld aan telefoons van collega’s, is het mogelijk om een telefoongesprek door te verbinden zonder dat er een telefooncentrale aan te pas komt.

Afgelopen week introduceerde T-Mobile het nieuwe, zakelijke Helder-abonnement, gericht op (middel)grote bedrijven met één of meer medewerkers. Mobiel & Vast Cloud kan worden gebruikt door alle abonnees met een Helder-abonnement. De bijkomende dienst moet wel worden afgesloten via één van de T-Mobile Business Partners. Dit zijn Callhosted, Kreuze Telecom en Telecom Alliantie. T-Mobile laat verder in het midden wat de dienst nu eigenlijk kost voor bedrijven. Er wordt alleen gesteld dat bedrijven per medewerker en per maand een vast bedrag moeten betalen.

Meer informatie: T-Mobile zakelijk

iCulture Biz is een zakelijke rubriek op iPhoneclub.nl en iPadclub.nl. Lees meer artikelen die voor zakelijke iPhone-, iPad- en Mac-gebruikers interessant zijn via iCulture Biz.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 januari 2014, 14:26
Categorie Providers
Onderwerpen cloud, iculture biz, t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.