t-mobile

T-Mobile gaat mobiel bereik binnenshuis verbeteren

T-Mobile heeft de eerste fase van de aangekondigde verbeteringen van het 3G-netwerk bijna afgerond. Nu volgt de rest van Nederland.

t-mobileT-Mobile heeft bekendgemaakt dat in vier grote steden, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht, de eerder aangekondigde uitrol van de 900 MHz-frequentie (UMTS 900) bijna is afgerond. Dit moet volgens de provider leiden tot betere dekking binnenshuis en in gebouwen, evenals sneller en stabieler mobiel internet. De komende tijd volgt de rest van de Randstad en daarna zal de lagere UMTS-frequentie ook in de rest van Nederland worden uitgerold.


De verbeteringen aan het netwerk zijn onderdeel van het netwerkprogramma ‘Samen Meer Bereiken’ waar ook de landelijke uitrol van 4G onder valt. De verbeteringen lopen dan ook gelijk met de uitrol van 4G. Door gebruik te maken van de lagere UMTS 900 MHZ-frequentie kan het signaal beter doordringen in gebouwen wat uiteindelijk tot betere dekking binnenshuis moet leiden. KPN maakte eerder bekend dat het dezelfde frequentie ook landelijk gaat uitrollen om betere dekking binnenshuis te kunnen bieden.

Het is overigens niet de eerste keer dat T-Mobile deze belofte doet. In februari 2013 beloofde T-Mobile ook al verbeterde dekking door de uitrol van de 900 MHz-frequentie. Later dat jaar werd dit nog eens bekrachtigd. Het lijkt erop dat T-Mobile nu de eerste fase van de eerder aangekondigde verbeteringen heeft afgerond. De uitrol loopt zoals gezegd in de pas met die van 4G. Dit geeft dan ook een indicatie dat de uitrol in de loop van 2015 geheel zal zijn afgerond.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.