iCulture Weekend: Typo-toetsenbord, NFC, klantenkaarten, zomertijd en meer

Afgelopen weekend op iCulture: de iPhone als digitale klantenkaart, waarom de iPhone geen NFC ondersteunt, zomertijd-problemen en meer

NFC-iPhoneMag een iPhone-hoesje met toetsenbord hetzelfde ontwerp gebruiken als BlackBerry? Nee, oordeelde de rechter. Verder keken we naar de opkomst van NFC en waarom de iPhone deze technologie niet ondersteunt. En we duiken dieper in de rol van de iPhone bij het digitaliseren van klantenkaarten. Ook tackelen we twee problemen met de Mail-app van iOS: het versturen van meerdere bijlagen en weten of je mailtje wel is gelezen.

Rechter: Typo maakt inbreuk op BlackBerry

typo-blackberrySommige mensen zweren nog altijd bij een fysiek toetsenbord voor hun iPhone. Dat inspireerde tv-ster Ryan Seacrest om een iPhone-hoesje te maken met ingebouwd toetsenbord, de Typo. Dat het toetsenbordje nogal veel weg had van het welbekende BlackBerry-toetsenbord leek voor de meeste gebruikers slechts bijzaak. Toch oordeelde de rechter dat de telefoonfabrikant die door zwaar weer gaat wel degelijk het alleenrecht heeft op het befaamde toetsenbordontwerp.

Meer lezen: BlackBerry wint rechtszaak over iPhone-toetsenbordje.

Meer nieuws dit weekend:

Voor de verandering: geen zomertijdbug in iOS

weerapp-zomertijdAfgelopen weekend was het weer zover: de klok ging een uur vooruit vanwege de zomertijd. Daar heb je over het algemeen niet veel omkijken naar met een iPhone of iPad. Die doet dat, als het goed is, automatisch. Grote problemen bleven – in tegenstelling tot voorgaande jaren – dan ook uit, maar sommige weer-apps hebben nog wel wat moeite met het uurtje tijdverschil.

Meer lezen: Zomertijd 2014: weerapps hebben moeite met klok vooruit zetten.

Meer apps dit weekend:

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.