T-Mobile kan iPhone-tethering momenteel niet tegenhouden

T-Mobile kan voorlopig niets doen tegen mensen die iPhone-tethering gebruiken. Er wordt nog nagedacht of er wel behoefte is aan een betaalde oplossing.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone tethering
Eerder vandaag kon je lezen hoe je internet-tethering op je iPhone gebruikt. Nu vragen veel mensen zich af: mag dat wel? En wat kan T-Mobile ertegen doen? T-Mobile blijkt momenteel niet in staat om ertegen op te treden, zo blijkt uit een onderzoek van Webwereld.

“Technisch is het niet mogelijk in onze ogen”, zegt een woordvoerder van T-Mobile. Officieel is tetheren met de iPhone verboden, maar T-Mobile ziet geen mogelijkheden om het tegen te houden. De provider is bezig om de behoefte voor tethering te peilen. “We moeten eerst weten hoeveel mensen dat graag willen. En dan gaat het nog om welke snelheid en welke prijs,” zei de woordvoerder tegen Webwereld.

Het (tijdelijke) modemverbod blijkt te zijn ingesteld omdat het 3G-netwerk van T-Mobile nog niet geschikt is voor tethering. Het kan tot meer dataverkeer leiden en daar is op dit moment geen oplossing voor, zegt de woordvoerder. Het is onduidelijk of tethering aangepakt gaat worden en binnen welk tijdsbestek. De woordvoerder betwijfelt of T-Mobile actie moet ondernemen, ook als dat zou kunnen. Na lezing van het artikel op Webwereld krijg je de indruk dat T-Mobile inschat dat het aantal gebruikers toch relatief klein is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 0:26
Categorie Providers
Onderwerpen t-mobile, tethering

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.