Voorspelling: half miljoen iPhone 3GS-toestellen in eerste weekend

Apple-analist Gene Munster voorspelt dat Apple dit weekend 500.000 iPhone 3G S-toestellen gaat verkopen. Dat lijkt veel maar in vergelijking met de iPhone 3G valt het erg mee.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

gene munster iphoneGene Munster, een bekende Apple-analist bij Piper Jaffray, ziet de lancering van de iPhone 3G S dit weekend wel zitten. Hij voorspelt dat Apple dit weekend een half miljoen stuks van de iPhone 3G S gaat verkopen. Veel? Dat valt eigenlijk wel mee: bij de eerste generatie iPhone was dat aantal nog 270.000 en bij de iPhone 3G werden er maar liefst 1 miljoen in het eerste weekend verkocht. De reden waarom Munster ‘slechts’ de helft verwacht, is dat er in juli 2008 een compleet nieuw toestel werd gelanceerd, gecombineerd met een prijsverlaging. Vorig jaar was de iPhone ook meteen in 21 landen verkrijgbaar; dit jaar zijn het maar 8 landen: Verenigde Staten, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.

Munster voorspelt dat er in juni 3 miljoen iPhones zullen worden verkocht. Het kwartaal komt dan uit op 5 miljoen dit kwartaal en 7 miljoen in het septemberkwartaal. Aandelen Apple kopen? Munster raadt het aan en gokt dat de koers uiteindelijk op $180 uitkomt.

Via: Apple Insider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2009, 23:30
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.