T-Mobile introduceert nieuwe abonnementen vanaf 15 augustus

T-Mobile heeft nieuwe abonnementen bekendgemaakt, die vanaf 15 augustus ingaan. Er komen 3 abonnementen, waarbij de snelheid omlaag gaat boven een bepaald tegoed. Bij het goedkoopste abonnement komen belminuten, sms en data uit één bundel.

t-mobile-iphoneNa KPN en Vodafone heeft ook T-Mobile details over nieuwe abonnementen bekendgemaakt. Vanaf 15 augustus gaan ze in. Bij de twee duurste abonnementen is ‘onbeperkt’ mobiel internet inbegrepen. Dat klopt in zoverre, dat er geen extra kosten in rekening worden gebracht wanneer het gekozen datategoed wordt overschreden. Wel gaat de snelheid omlaag naar 64 kbps down/up, een snelheid waarbij internetten en video’s kijken nauwelijks meer mogelijk is. Net als bij KPN en Vodafone kiest de klant straks voor een databundel, die bij de goedkopere abonnementen 250 MB bedraagt en oploopt naar 1 GB. Bij overschrijding van deze bundel gaat de snelheid omlaag.

Door deze constructie kan T-Mobile de abonnementen nog steeds ‘onbeperkt’ noemen. Er is straks keuze uit drie abonnementen:

  • Smart Start is het goedkoopste abonnement. Hierbij telt een belminuut, sms of MB dataverkeer even zwaar. Bij overschrijding van de bundel kost dit 30 eurocent per eenheid. De downloadsnelheid is 1 Mbps (down) en 384 kbps (up). Bij deze bundel betaal je altijd extra, wanneer je de bundel overschrijdt, dus ook wanneer je meer data gebruikt dan je vooraf had gedacht.
  • Smart Plus is bedoeld voor mensen die een snellere internetverbinding willen. Hier is de snelheid 3,6 Mbps (down) en 384 kbps (up). Bij overschrijding van de bundel valt de snelheid terug naar 64 kbps. Afhankelijk van de prijs van het abonnement ligt de grens bij 250, 500 of 1000 MB. Gebruik van T-Mobile HotSpots is inbegrepen.
  • iSmart is te vergelijken met de voormalige iPhone-abonnementen. Deze zijn bedoeld voor mensen die niet zonder mobiel internet kunnen. Hier is de snelheid 7,2 Mbps (down) en 768 kbps (up). Bij het goedkoopste abonnement i-150 is het datategoed 500 MB, bij de duurdere abonnementen is dit 1000 MB. Boven deze grens gaat de snelheid omlaag naar 64 kbps. Bij het iSmart-abonnement mag je gratis de HotSpots van T-Mobile gebruiken en zijn enkele ‘exclusieve diensten’ voor de iPhone inbegrepen (we vermoeden: Visual Voicemail).
Tip: nog een iPhone kopen met de oude abonnementen? in ons artikel ‘iPhone-prijzen bij Nederlandse operators, een halfjaar later‘ hebben we gekeken welke operator momenteel het goedkoopst is. Of kijk in ons algemene koopoverzicht voor de iPhone naar prijzen en alternatieven.

Bij de twee duurste abonnementen kun je je datategoed voor 10 euro laten resetten, waarna je opnieuw de afgesproken hoeveelheid data tot je beschikking hebt (dus 250, 500 of 1000 MB). Daarnaast kun je nog steeds Sim Only aanschaffen, waarbij bellen, sms’en, mts’en en internetten uit één bundel komt. Een ander belangrijk aandachtspunt in de abonnementen, is dat er pas na de eerste minuut op de seconde wordt afgerekend. Verdere kosten waar je rekening mee moet houden:

  • €2,50 SIM-administratiekosten per kwartaal
  • €1,99 voor gebruik van Visual Voicemail
  • €52,50 aansluitkosten (eenmalig)
  • €4,95 per maand voor gebruik van onbeperkt internet

Meer info: T-Mobile Smart-abonnementen

Onbeperkt internet: bijbetalen na 12 maanden

Bij de Smart Plus- en iSmart-abonnementen geldt nog een belangrijk aandachtspunt: na de eerste 12 maanden moet je gaan bijbetalen voor het het onbeperkt internetgebruik. Bij Plus en iSmart is de eerste 12 maanden een gratis Onbeperkt Internet Voordeelbundel inbegrepen, die je het recht geeft om onbeperkt te internetten (maar wel met de genoemde snelheidsverlaging als je over en bepaalde grens gaat). Na de eerste 12 maanden moet je voor deze voordeelbundel €4,95 per maand bijbetalen. Het goedkoopste iSmart-abonnement kost dan niet meer €29,50 maar €34,45. T-Mobile presenteert het feit dat de bundel de eerste 12 maanden gratis is als een extra voordeeltje, maar in feite betekent het dat de prijzen van de iSmart-abonnementen over een jaar met €4,95 per maand omhoog gaan.

Dat de klant meer gaat betalen voor mobiel internet heeft volgens Hendrik Kasteel, marketingdirecteur bij T-Mobile, te maken met misbruik door een klein deel van de klanten. “Een klein deel verpest het door de goedkope tarieven voor onbeperkt mobiel internet te misbruiken”, zegt Kasteel. Door met datategoeden te gaan werken zullen de gebruikers meer op hun dataverbruik gaan letten. De gemiddelde T-Mobile-klant gebruikt 300 MB dataverkeer per maand.

Hieronder zie je de tarieven voor de 3 abonnementsvormen:

T-Mobile Smart Start

De tabel behorende bij dit artikel is helaas verouderd en daarom niet meer beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

T-Mobile Smart Plus

De tabel behorende bij dit artikel is helaas verouderd en daarom niet meer beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

T-Mobile iSmart

De tabel behorende bij dit artikel is helaas verouderd en daarom niet meer beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 augustus 2011, 17:10
Categorie Providers
Onderwerpen abonnementen, t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.