Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts

Chinese iPhone 4 draait Android

Een Chinese imitatie van de iPhone 4 draait Google's Android 2.2. Het OS is wel aangepast om te lijken op iOS.

GooApple 3G: een iPhone-imitatie met AndroidAl jaren zien we in China de meest accurate imitaties van iPhones, iPods en iPads opduiken. Zelfs de Apple Store werd in het oosten nagemaakt, met Genius Bar en al. Nieuw op de lijst van knock-offs is een iPhone 4, die de naam GooApple 3G. Het toestel is vooral bijzonder omdat hij niet gebruik maakt van Apple’s iOS, maar juist het concurrerende Android-besturingssysteem.


Qua ontwerp ziet de telefoon er in foto’s opvallend goed uit. Alleen het achterliggende glas ziet er iets matter uit en de geluidschakelaar aan de linkerkant steekt bij het kopie niet uit. De knoppen en de metalen rand zien er verder vrijwel identiek uit. Het verschil wordt pas echt duidelijk wanneer je de telefoon omdraait en ziet dat Apple’s logo is vervangen met een Android-mascotte met daarin een appel. De ontwikkelaar denkt alsnog iets unieks te hebben gecreëerd. Zoals hij zegt in het begin van zijn video: “this is a totally different product from others”.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Het toestel maakt gebruik van Android 2.2, maar de software is volledig aangepast om te lijken op iOS. Dit merk je vooral in het beginscherm: hoewel sommige apps aardig goed geîmiteerd worden, zien Maps en Photos er nog steeds uit zoals ze op Android doen. Unieke Android-functionaliteiten, zoals tetheren en een FM-radio, zijn ook nog steeds te gebruiken.

Interesse? Een GooApple 3G koop je hier voor 1700 yuan, omgerekend zo’n 185 euro. Versturen naar Europa is sowieso een uitdaging: om op de site te bestellen moet je jezelf telefonisch verifiëren.

Reacties: 43 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.