Apple presenteert morgen kwartaalcijfers: 30 miljoen iPhones, 14 miljoen iPads?

Apple gaat morgen de financiële cijfers van het afgelopen kwartaal bekendmaken: er zullen volgens schattingen 30 miljoen iPhones, 14 miljoen iPad en 5 miljoen Macs zijn verkocht. Waarschijnlijk is het alweer Apple's beste kwartaal ooit.

aandeel-apple-januari-2012Apple gaat morgen kwartaalcijfers bekendmaken voor de periode oktober tot en met december 2011. Apple kan terugkijken op een bijzonder kwartaal worden: Steve Jobs overleed, maar dat had geen merkbare invloed op de koers én de beurskoers van het bedrijf. Tegelijk was het ook het kwartaal waarin nog nooit zoveel iPhones werden verkocht. En in het huidige kwartaal gaat de groei gewoon door, want de aandelenkoers haalde afgelopen week een topwaarde, waardoor de bedrijfswaarde van Apple korte tijd boven de 400 miljard dollar kwam.

Hoe hoog de bomen de hemel in kunnen groeien, zullen we morgen zien, als Apple de exacte cijfers bekendmaakt. Analisten verwachten een kwartaalomzet van 38,92 miljard, al rekent Apple conservatief op iets minder: $37 miljard. De blik van de analisten zal ook gericht zijn op het aantal verkochte iPhones, in omzet gemeten het belangrijkste product van Apple. Een groep van 37 analisten voorspelde eerder deze maand dat Apple tussen de 25 en 35 miljoen iPhones heeft verkocht in het voorgaande kwartaal. Fortune vroeg ook 42 analisten hoeveel verkochte iPads ze voorspellen en daarbij wordt een verdubbeling van het aantal ten opzichte van vorig jaar verwacht: 14 miljoen stuks. De Mac blijft volgens de kenners steken rond 5 miljoen verkochte exemplaren. Zoals elk kwartaal kun je de cijfers beluisteren via een live-webcast (alleen geluid, geen beeld) om 23:00 uur Nederlandse tijd. Maar je kunt natuurlijk ook onze berichtgeving afwachten, als je geen zin hebt om een uur lang naar een krakende telefoonlijn te luisteren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 januari 2012, 19:52
Categorie Apple
Onderwerpen financieel, kwartaalcijfers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.