Storing Vodafone duurt mogelijk de hele dag [update: grotendeels verholpen]

De storing bij Vodafone in de randstad kan volgens de provider de hele dag duren. Reden voor de storing is een brand die vanmorgen plaatsvond bij één van de netwerkcentrales in Rotterdam.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Brand VodafoneEen deel van het Vodafone-netwerk in de Randstad zal nog tot het einde van de dag offline blijven. Reden hiervoor is een brand bij de netwerkcentrale in Rotterdam die vanmorgen plaatsvond. De elektriciteit in de centrale is afgesloten wegens veiligheidsoverwegingen, waardoor ook alle systemen tijdelijk onbruikbaar zijn.

De brand bij de netwerkcentrale heeft voor veel Vodafone-abonnees grote gevolgen: een kwart van de gebruikers zou volgens Tweakers op het moment niet kunnen bellen, SMS’en of internetten. Dit kan tot het einde van de dag duren:

Als we nu een voorzichtige schatting doen, is er pas aan het eind van de dag weer normaal telefoon- en sms-verkeer mogelijk in de getroffen regio

De storing zorgt vooral voor problemen in Rotterdam, Den Haag en Kennemerland, maar ook andere regio’s zouden zijn getroffen. Omdat de centrale in Rotterdam deel uitmaakt van één van de vijf grote zendposten van de provider, raken de overige vier posten nu ook overbelast. Vodafone probeert namelijk verkeer via deze posten om te leiden.

15:44 uur Vodafone heeft inmiddels laten weten dat de storing deels is opgelost. Nog 10 tot 15 procent van de abonnees zou last hebben van problemen. De provider is ook met KPN en T-Mobile in overleg, om te zoeken naar een gezamenlijke oplossing.

17:45 uur Vodafone Nederland CEO Rob Shuter heeft in een videoboodschap nadere uitleg over de storing gegeven en excuses aangeboden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 april 2012, 17:48
Categorie Providers
Onderwerpen storing, Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.