Becoming Steve Jobs

Eerste fragment uit Becoming Steve Jobs nu alvast te lezen

Dinsdag 24 maart verschijnt de nieuwe biografie over Steve Jobs. Voor wie niet langer kan wachten om in Becoming Steve Jobs te lezen, heeft Apple gratis een eerste fragment beschikbaar gesteld.
Joris Kersten - · Laatst bijgewerkt:

becoming-steve-jobs-coverVanaf dinsdag 24 maart ligt de nieuwe biografie over Steve Jobs in de digitale schappen. In tegenstelling tot eerdere boeken wordt in Becoming Steve Jobs een ander beeld opgetekend van de voormalige Apple CEO dan we tot nu toe kennen. Auteurs Brent Schlender en Rick Tetzeli hebben met behulp van anekdotes van onder andere Tim Cook, Jony Ive, Eddy Cue en weduwe Laurene Powell Jobs een intiem portret neergezet, waarbij de menselijke kant van Jobs wordt belicht. Voor wie niet langer kan wachten met het lezen van de nieuwe biografie, heeft Apple nu gratis een eerste fragment van het boek beschikbaar gesteld in de iBookstore.

In het fragment lees je niet de eerste paar bladzijden uit de nieuwe biografie, maar word je meegenomen naar hoofdstuk 13. Het voorproefje telt 17 pagina’s en gaat over de aanloop naar de bekende speech die Jobs gaf op de Stanford universiteit in 2005. Vanuit het standpunt van Laurene lees je hoe Jobs behoorlijk zenuwachtig was en nog bijna werd tegengehouden op de parkeerplaats voor het stadion omdat het gezin de parkeerkaart was verloren. Ook de speech zelf is in het korte fragment uitgeschreven en op papier net zo indrukwekkend als op beeld.

Eerder verschenen ook al quotes uit een interview met Tim Cook, waaruit duidelijk werd dat hij zijn lever aangeboden heeft aan de zieke Jobs. Cook gaf in een gesprek met FastCompany al aan dat hij het Walter Isaacson, die eerder een biografie over Jobs schreef, enorm kwalijk neemt dat hij Steve Jobs in zijn boek afschildert als een arrogante egomaniak. Hij zou tijdens zijn terugkeer bij Apple juist een zachtere kant ontwikkeld hebben.

Becoming Steve Jobs

Apple omschrijft de biografie zelf als ‘het enige boek over Steve, aangeraden door de mensen die hem het beste kennen.’ Schlender, die het boek geschreven heeft, was maar liefst 25 jaar met Jobs bevriend. Hierdoor ontstaat het risico dat het boek een eenzijdig beeld geeft, maar de vele interviews met bekenden van Jobs maken de biografie zeker de moeite waard. Becoming Steve Jobs is vanaf dinsdag 24 te downloaden in de iBookstore voor €15,99.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 maart 2015, 15:44
Categorie Apple
Onderwerpen boeken, steve jobs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.