Steve Ballmer: ‘Internet is niet ontworpen voor de iPhone’

Steve Ballmer heeft in een interview met AP gezegd dat internet niet ontworpen is voor de iPhone. De App Store bevat 75.000 applicaties om te zorgen dat internet er toch nog fatsoenlijk uit ziet.

steve ballmerBill Gates blijft in het nieuws met goede daden, Steve Ballmer probeert in het nieuws te blijven met opmerkelijke uitspraken. Ballmer heeft wel een idee waarom er zoveel iPhone-applicaties in de App Store staan: die zijn allemaal bedoeld om het internet er fatsoenlijk uit te laten zien op de iPhone. De uitspraak staat onderaan een wat langer artikel van Associated Press, waarin de lancering van Windows 7 wordt besproken.

De verkoop van Windows 7 gaat vandaag van start en is bij winkeliers al een groot verkoopsucces. Bij Amazon UK was het zelfs het bestverkochte pre-order-product aller tijden. Het versloeg daarmee Harry Potter van de eerste plaats. In de eerste acht uur nadat het pre-orderen van start ging waren er al meer exemplaren verkocht dan in de complete pre-order-periode van Vista.

De afgelopen maanden verkocht alleen Dan Brown’s boek The Lost Symbol beter dan Windows 7 en dat is een opmerkelijke prestatie voor een softwareproduct. Het artikel van AP beschrijft de ontwikkelingen rond de lancering van Windows 7. Apple’s COO Tim Cook komt daarin ook aan het woord: hij vindt dat Windows 7 mensen opnieuw eraan herinnert waarom ze beter naar een Mac kunnen overstappen. Maar Microsoft heeft ook te maken met concurrentie van kleinere apparaten die bepaalde functionaliteit van de pc overnemen, zoals de iPhone. Ballmer’s antwoordde daarop:

Let’s face it, the Internet was designed for the PC. The Internet is not designed for the iPhone. That’s why they’ve got 75,000 applications – they’re all trying to make the Internet look decent on the iPhone.

En Microsoft’s eigen Windows Mobile dan?

Via: Associated Press
Foto: CC Flickr, ehavir

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 oktober 2009, 12:17
Categorie Apple
Onderwerp Internet

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.