Symbool in statusbalk iOS 5.1 laat zien wanneer je geofencing gebruikt

Een nieuw symbool in de statusbalk van iOS 5.1 laat zien wanneer een app op je iPhone geofencing gebruikt. Voorheen zag je alleen dat je gps-signaal werd gebruikt, maar wat het niet duidelijk waarvoor.

GeofencingiOS 5.1 is inmiddels al meer dan een week verkrijgbaar, maar gebruikers ontdekken nog steeds kleine nieuwe veranderingen en toevoegingen. Zo wijst iDownloadBlog op een nieuw icoon voor locatiediensten dat in de statusbalk verschijnt. Je iPhone laat deze zien wanneer je locatie wordt gebruikt voor een geofence.

De iPhone liet eerder al zien dat je GPS-signaal werd gebruikt tijdens geofencing, maar het was hierbij niet mogelijk om te zien wat er precies met je locatie werd gedaan. Met iOS 5.1 zul je een doorzichtig pijltje met een paarse rand zien, zodat je beter weet waar signaal voor gebruikt worden. Het zou hierdoor iets makkelijker zijn om het gebruik van je gegevens in beeld te krijgen.

Bij geofencing houdt je iPhone bij wanneer je in een bepaald gebied bent. Dit wordt onder andere door de Herinneringen-app van Apple gebruikt, die je bijvoorbeeld kan herinneren om het vuilnis buiten te zetten wanneer je thuis komt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 maart 2012, 17:05
Categorie iOS
Onderwerp ios 5

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.