Springlets: kleine apps voor je iPhone Homescreen

Springlets zijn een nieuw fenomeen; kleine applicaties voor de Homescreen van je iPhone. Ze geven snel toegang tot veelgebruikte informatie. Zo kun je zoeken op lekker eten, in Wikipedia en in IMDB.

Springlets, kleine apps voor je iPhone homescreenSpringlets zijn kleine applicaties voor de Homescreen van je iPhone. Volgens de makers kun je er tijd mee besparen, bijvoorbeeld wanneer je de vaak in Wikipedia of IMDb zoekt. In plaats van het openen van je browser en het intikken van je zoekwoord, gevolg door ‘wikipedia’ kun je meteen op het Wikipedia-icoon klikken en het zoekbegrip invoeren. Dat scheelt weer een aantal stappen. Natuurlijk kun je zoiets zelf ook maken met webclips, maar het voordeel van Springlets is dat ze al kant en klaar zijn.


Twee bijzondere Springlets springen er verder nog uit: Speed Dial voor het snel bellen van contactpersonen en Text voor het laden van tekst vanaf elke websites. Vooral bij sites die nogal druk voorzien zijn van plaatjes, wil je niet wachten tot alle opmaak en graphics geladen zijn. Text zorgt er simpelweg voor dat je alleen de tekst te zien krijgt: vul de URL van de website in die je wilt bekijken en je kunt meteen beginnen met lezen. ChowSearch levert zoekresultaten over lekker eten en LuckySearch… ach, dat spreekt eigenlijk vanzelf: da’s de functie ‘Ik doe een gok!’ van Google. Ga op je iPhone naar www.springlets.com om Springlets te gaan gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.