Hoeveel kost een iPhone werkelijk? Wow, wel €3355! (Update)

Write IT Blog heeft een berekening gemaakt van de werkelijke kosten van de iPhone. Als je een officieel abonnement neemt ben je in Frankrijk het duurst en het goedkoopst uit.

Hoeveel kost die iPhone werkelijk?Als je in de VS, Frankrijk, Duitsland of Engeland woont, heb je in ieder geval de kans om de iPhone legaal te kopen. Als je maar wel het juiste abonnement erbij afsluit. De weblog Write IT heeft een berekening gemaakt welke mogelijkheden je hebt en hoeveel de iPhone je daadwerkelijk gaat kosten. In Frankrijk ben je het duurste én het goedkoopste uit. Kies je voor het duurste abonnement in Frankrijk, met de duurste iPhone (16GB) en een 2-jarig contract, dan ben je maar liefst €3.355 over een periode van twee jaar kwijt.


In andere landen ben je bij een tweejarig contract niet veel goedkoper uit: daar betaal je nog steeds zo’n €2.000 voor een 12- tot 24-maandelijkse periode, zo berekende Write IT Blog. De goedkoopste optie is ook in Frankrijk te vinden: dat is wanneer je de 8GB iPhone koopt en naar een 1-jarig abonnement vraagt. Orange verkoopt dat abonnement wel, maar de verkopers zullen het niet spontaan in de winkel aanbieden. In dat geval betaal je maandelijks €3,50 extra voor het abonnement (gek genoeg laat de tabel een verschil van €4,50 zien), maar ben je in totaal voor €1.041 klaar. Met die prijs zit je heel dicht bij de prijzen die mensen met gehackte iPhones betalen (zie ons overzicht van iPhone-prijzen en kosten).

Natuurlijk krijg je bij de officiële abonnementen heel wat ‘gratis’ belminuten en dataverkeer erbij, maar wie gebruikt die allemaal? Wij wel!

Hoe dan ook, er zijn natuurlijk mensen die tegenwerpen dat je normaalgesproken ook wel een abonnement had genomen, als de iPhone er niet was geweest. En als je de periode maar lang genoeg neemt (18 of 24 maanden), dat je vanzelf op een waanzinnig hoog getal uitkomt. Maar het is de vraag of je keuze zonder de iPhone ook zo duur was uitgevallen.

Met dank aan Frederick voor de tip!

Update: Frederick heeft ook nog een artikel gepubliceerd over het kopen van een officiële, simlockvrije iPhone in Frankrijk. Je hebt dan twee mogelijkheden: kopen via eBay Frankrijk of naar een winkel van Orange/France Telecom gaan. Omdat er tot nu toe nog weinig aandacht is besteed hoe de procedure in Frankrijk precies werkt, is het interessant om eens op een rijtje te hebben hoe het eraan toegaat: in zestien (16!) stappen heb je een legale iPhone in handen. Frederick spreekt uit ervaring, want hij deed de aankoop zelf op die manier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
8 februari 2008 om 21:40
Categorie
Providers
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.