SpinAwards 2014: nominaties creatiefste Nederlandse apps bekend

De nominaties van de jaarlijkse SpinAwards zijn bekend: onder andere NRC Reader en Allerhande Koken kunnen op 17 april in de prijzen vallen.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

spinawards

De nominaties voor de jaarlijkse SpinAwards, de vakprijzen voor creativiteit in digitale media, zijn weer gepubliceerd. In de categorie mobiel zijn NRC Reader, Allerhande Koken, Touch van Gogh, VaarWater, Zoek het uit! en Tweet, Chat, Like & Drive genomineerd. Veel van deze applicaties hebben we op iCulture uitgebreid besproken. De bekende SpinAwards bestaan sinds 1998 en worden georganiseerd door een onafhankelijke stichting die zich inzet voor het stimuleren van creativiteit en effectiviteit in digitale media. De prijzen worden altijd uitgereikt tijdens de SpinAwards Night, die dit jaar op 17 april in Amsterdam zal plaatsvinden.

Naast prijzen in de categorie Mobiel kunnen sommige apps ook nog andere prijzen in de wacht slepen. Zo werd NRC Reader ook genomineerd in de categorie ‘Design’ en VaarWater in de categorie ‘Innovatie’. Voor Tweet, Chat, Like & Drive, een spel dat veilig rijden zonder social media wil bevorderen, zijn er prijzen te winnen de categorieën ‘Game’, ‘Design’ en ‘Interactieve TV & Video’. Vorig jaar was KLM voor het derde jaar op rij de grote winnaar en ook dit jaar is het bedrijf genomineerd. Ditmaal kan de luchtvaartmaatschappij in de prijzen vallen met het digitale project KLM Space en mooie game Aviation Empire. In de categorie Media Inzet is GTST-app Spring Levend genomineerd.

allerhande ipadNRC Reader en Allerhande Koken zullen de meeste iCulture-lezers wel kennen, al is het maar van onze eigen iCulture-awards. Voor mensen die zich afvragen wat de andere genomineerde apps precies doen: Touch Van Gogh is een prachtige iPad-app waarmee je de werken van Van Gogh op een interactieve manier kunt bekijken; Zoek het uit! is een geestige Klokhuis-app voor iPad waarmee kinderen met hun ouders scheikundige proefjes kunnen doen en VaarWater is een handige en overzichtelijke navigatie-app voor het Amsterdamse water, afkomstig van Waternet. Met name iPad-apps lijken populair, want VaarWater is de enige app in het rijtje die alleen voor iPhone beschikbaar is. In elk geval zijn deze applicaties volgens ons waardige competitie voor elkaar. Wij zijn alvast heel benieuwd wie wint!

Om alle nominaties op je dooie gemakje te bekijken kun je ook op de website van de SpinAwards terecht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 augustus 2014, 23:51
Categorie Round-up
Onderwerpen award, prijzen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.