iculture-vandaag
iCulture Vandaag

iCulture Vandaag: dit was donderdag 20 maart

In deze iCulture Vandaag: problemen bij iTunes Connect en waarom iPhones volgens een Vodafone-CEO grotere schermen moeten hebben.

PowerVR iPhone nieuwe renderingQua appnieuws was het vandaag bijzonder stil, want er zijn problemen met iTunes Connect. Hierdoor kunnen ontwikkelaars geen nieuwe apps en updates klaarzetten, en wij deze dus ook niet beschrijven. Gelukkig maakten de plotselinge nieuwe game van Doodle Jump en het leuke Prism wat goed. Qua nieuws stond het gelukkig totaal niet stil. Zo brachten we naar buiten dat 3D-games op de iPhone 6 wel eens gebruik kunnen gaan maken van realistische schaduweffecten en reflecties.

Nieuws

 • De nominaties van de SpinAwards 2014 zijn bekend. Staat jouw favoriete app erbij?
 • Meerdere ontwikkelaars melden problemen met iTunes Connect, waardoor ze geen nieuwe apps en app-updates live kunnen zetten. Apple heeft op de statuspagina voor ontwikkelaars inmiddels een berichtje gezet, waarin ze het probleem erkennen.
 • Een groep iPhone-bezitters kan niet langer de Persoonlijke hotspot-functie gebruiken na het installeren van iOS 7.1. Dit werd geconstateerd door meerdere lezers van iCulture.
 • De app Tor Browser voor iPhone en iPad is nep en zit bomvol met adware en spyware. Dat zeggen leden van Tor, de dienst waarmee je anoniem kunt internetten. De €0,89 kostende app is niet officieel uitgebracht door Tor en doet het omgekeerde: verzamelen van privé informatie.
 • Apple moet iPhones met grotere schermen maken, aldus Vodafone-CEO Vittorio Colao. Doet Apple dit niet, dan zullen volgens hem veel klanten naar andere smartphones overstappen. Dit vertelde de Vodafone-topman tijdens een ontmoeting met Nederlandse klanten volgens Tweakers.
 • 3D-games op de iPhone 6 kunnen wel eens gaan gebruikmaken van realistische schaduweffecten en reflecties. Imagination Technologies heeft namelijk een nieuwe versie van de PowerVR chiparchitectuur aangekondigd.

Apps

 • De app FireChat belooft dat je kunt chatten zonder internet. Wij testten of het de app überhaupt werkt.
 • Totaal uit het niets heeft ontwikkelaar Lima Sky met Doodle Jump Race een opvolger uitgebracht voor het verslavende highscorespelletje.
 • Google heeft Google Play Movies in Nederland geïntroduceerd, een alternatief voor iTunes waarmee je films kunt kopen en huren. Met de speciale Google Play Movies & TV app kun je de films meteen op je iPhone en iPad bekijken en naar de Chromecast streamen.
 • Het relatief nieuwe Prism pakt het bewerken van foto’s op een originele manier aan. Door fotografen met een kleurenwiel zelf filters te laten ontwerpen geeft de app gebruikers de macht in eigen handen.
 • Momio is een populaire Deense kinderapp, die nu ook Nederland gaat veroveren.
 • Muzikanten moeten eens unrealBook bekijken. Hiermee kun je notenlezen en omslaan met een voetpedaal.

Rubrieken

ICV TwitAlytics iPhone

 • Ook deze werkdag is de iCulture Deals weer de aangewezen plek voor alle koopjesjagers met een iPhone, iPad of Mac.
 • Na de onverwachte komst van Doodle Jump Race, bespreken we in de iCulture speelt drie nieuwe topgames met een hoog afwerkingsniveau.

Meer vandaag

Apps die leuk zijn om te noemen, maar niet besproken zijn in een apart artikel:

 • Dankij problemen met de App Store zijn er weinig updates uitgekomen vandaag, maar wachtwoord-app LastPass (gratis) kreeg wel een update. De iPhone- en iPad-app waar je een Premium-abonnement (12 dollar per jaar) voor nodig hebt, beschikt nu net als de desktop-app over de Security Check. LastPass neemt je daarin bij de hand om je onveilige wachtwoorden en accounts te tonen.
 • Meer over je Twittergedrag weten? Daar helpt de gratis iPhone-app TwitAlytics (gratis) bij. Je ziet met welke gebruikers je praatgraag bent, hoeveel invloed een account heeft en hebt het lot van de mensen die je volgt onder de knop. Je kan ze namelijk zo ontvolgen. De app kreeg vandaag een puntjes-op-de-i update.

Reageren kan op de afzonderlijke artikelen.

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 maart 2014, 22:00
Categorie Round-up
Onderwerp iculture vandaag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.