Spider icon

iOS-spelklassieker Spider krijgt eindelijk een vervolg

De cultklassieker Spider: The Secret of Bryce Manor heeft eindelijk een vervolg. In Rite of the Shrouded Moon verken je een verlaten gebouw, dat verandert op basis van het weer in de echte wereld.

Spider iconGraaf je diep in de archieven van iCulture, dan stuit je na een tijdje op één van onze vroegste gamereviews. In de zomer van 2009 schreven we over het iOS-spelletje Spider: Bryce Manor, waarin je een klein spinnetje over het scherm beweegt. De game werd al snel een cultklassieker: samen met Doodle Jump en Angry Birds, was Spider één van de schoolvoorbeelden van een vroege, succesvolle iOS-game. Nu, zes jaar later, is er eindelijk een vervolg voor de game verschenen. In Spider: Rite of the Shrouded Moon speel je wederom een spin, die zich een weg baant door een oud, verlaten herenhuis.

Spider Rite of the Shrouded Moon

Spider: Rite of the Shrouded Moon is een sfeervol avonturenspel waarin je de volledige omgeving moet doorzoeken om het spel uit te spelen. Online diensten zorgen ervoor dat de game slim samenhangt met de ‘echte’ wereld. Zo wordt het donker in het spel zodra in het echt de zon ondergaat, en zal het in de game gaan regenen zodra buiten de eerste druppels vallen. De game bestaat in totaal uit dertig levels, die je bij iedere weersomstandigheid of moment van de dag kunt herspelen.

Geen in-app aankopen

Het verdienmodel achter de nieuwe Spider-game is net zo ouderwets als het eerste deel: je koopt de game één keer, waarna je het volledige spel tot je beschikking hebt. Je vindt in Rite of the Shrouded Moon geen in-app aankopen die je voortgang versnellen, noch zal het spel je vragen om reclame te plaatsen op Facebook voor gratis punten. De prijs van Spider ligt hierdoor wel iets hoger dan we inmiddels gewend zijn: je betaalt voor het spel 5 euro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 augustus 2015, 18:32
Categorie Apps
Onderwerp game

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.