SPhone brandt beter dan de iPhone

De SPhone lijkt sprekend op de iPhone, maar is gemaakt van karton. Dat heeft praktische redenen: de telefoon brandt beter.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

SPhoneEr komen heel wat iPhone-klonen uit China, maar deze SPhone is wel heel bijzonder: voor een prijs van 3,999 yuan ($122) krijg je een telefoon die van een bijzonder materiaal is gemaakt: karton. De SPhone is bovendien de eerste kartonnen telefoon die 3G ondersteunt.

SPhoneTechnisch gezien doet de SPhone niet onder voor de iPhone: een 3 megapixel camera, infraroodpoort (waar zie je dat nog?), Wi-Fi, Bluetooth en zelfs een geheugenkaartslot. Ook bijzonder is de beperkte oplage: het in Taipei gevestigde bedrijf Skea maakt er maar 100 stuks. De reden waarom de SPhone van papier is gemaakt, is overigens van praktische aard: dat geeft minder rook en schadelijke gassen bij crematies. De SPhone is namelijk bij uitstek bedoeld voor overledenen die een mobiele telefoon willen meenemen naar het hiernamaals.

De eerder verschenen kartonnen iPhones voldoen dan natuurlijk niet: je wilt ook in het hiernamaals nog een beetje vlot mobiel kunnen internetten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 april 2012, 15:44
Categorie iDevices
Onderwerp kloon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.