Nederlandse webwinkel verkoopt iPhone voor 189 euro

De Brabantse webwinkel GSMtrack.nl biedt iPhones aan voor 189 euro. Voorwaarde is wel dat je een prijzig 2-jarig Telfort-abonnement afsluit.

Een Brabantse webwinkel verkoopt sinds vandaag iPhones voor 189 euro. Voorwaarde is wel dat je er een tweejarig abonnement van Telfort bij afsluit. Bedrijfsleider Dennis Boerekamps van GSMtrack.nl zegt dat het gaat om simlockvrije iPhones, maar wil niet zeggen hoeveel hij op voorraad heeft. Ook wil hij niet zeggen hoe hij aan de telefoons is gekomen. Een woordvoerder van Apple wilde evenmin duidelijkheid verschaffen of dit soort transacties zijn toegestaan.


Bij aanschaf van de iPhone krijgen klanten het advies om geen updates te installeren. Of het is toegestaan om de iPhone in Nederland met abonnement te verkopen, is de vraag (wij denken van niet), maar bedrijfsleider Boerekamps denkt er nogal makkelijk over:

“Ze zullen wel niet staan te juichen bij Apple, maar het enige dat wij doen is een oplossing zoeken voor de grote vraag. De toestellen zijn van mij en ik mag ze verkopen.”

Apple heeft zich nog niet bij hem gemeld en Boerekamps is bovendien van mening dat Apple dit soort verkoopacties over zichzelf heeft afgeroepen door een hype te creëren en vervolgens lang te wachten met introductie in kleinere landen.

GSMtrackGSMtrack heeft de telefoons via een omweg verkregen. “Ik ben niet even met een grote koffer naar de Verenigde Staten gegaan”, zegt Boerekamps. De voorraad is tussen de honderd en duizend stuks en is de afgelopen maanden opgebouwd. “Als ik er 100 verkoop, zijn ze nog niet op”. Grote kans dus, dat er nog exemplaren met oude firmware tussen zitten.

Een woordvoerder van Apple Nederland zegt in het AD dat nog niet zeker is of Apple juridische stappen gaat ondernemen. “Wel waarschuwen we al dat bij de aangepaste toestellen de garantie komt te vervallen als er iets mee mis is.”

We weten niet hoe lang de verkoopactie van GSMtrack.nl blijft bestaan maar verwachten dat het van korte duur zal zijn. Snel kopen dus, als je een betaalbare iPhone wilt hebben en er geen bezwaar tegen hebt om zolang aan een Telfort-abonnement vast te zitten. Je moet een Telfort 280 bundel afsluiten, waarvoor je de eerste 12 maanden €27,50 per maand betaalt. En daarna? Dat vermeldt de webwinkel helaas niet, maar het blijkt mee te vallen: €30 per maand. De actie loopt officieel tot 31 oktober.

Anderhalf jaar geleden was GSMtrack ook al eens in het nieuws, toen ze bij een telefoonabonnement een auto weggaven.

Iedereen bedankt die dit nieuws heeft gestuurd!

Informatie

Laatst bijgewerkt
10 oktober 2007 om 17:02
Categorie
Providers

Reacties: 19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.