iPhone-deal toch niet zo lucratief voor Carphone Warehouse

CFO Roger Taylor van Carphone Warehouse heeft tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers laten weten, dat hij liever een lucratievere iPhone-deal met Apple had willen sluiten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Carphone WarehouseVeel mensen zullen Roger Taylor kennen als drummer van Queen. De drummer van Duran Duran heette overigens ook Roger Taylor. Maar er is nog een derde bekende Brit met dezelfde naam: de CFO van Carphone Warehouse, een van de partners in het Britse iPhone-contract. Deze topman heeft bij het presenteren van de financiële kwartaalcijfers ook iets gezegd over de iPhone.

Volgens Taylor verdient Carphone Warehouse wel aan de iPhone, maar is de deal niet zo lucratief als ze eigenlijk hadden gewild. Taylor zei letterlijk:

We do make money on the iPhone, though possibly not as much as we would like. But the real benefit is as a huge driver of footfall and accessories sales. We are very confident of our supply of devices and we have had a lot of reassurances from Apple.

Taylor verwacht verder dat er op 9 november genoeg voorraad in de winkels zal zijn als de iPhone-verkoop van start gaat. Carphone Warehouse liet in het tweede kwartaal gemengde resultaten zien: het ging niet echt goed, maar het aantal mobiele aansluitingen steeg wel met 19,2% naar 2,8 miljoen. Carphone Warehouse heeft een netwerk van telecomwinkels en is ook in Nederland actief onder de naam The Phone House.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 april 2012, 15:46
Categorie Providers
Onderwerp verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.