Sphero: robotbal bedienen met je iPhone

Sphero is een robotbal, die je met de iPhone of ander iOS-apparaat kunt bedienen.

robotbal spheroEén van de leukste bezigheden op een beurs als de CES is het ontdekken van nieuwe snufjes. Het hoeft niet altijd groots of revolutionair te zijn om de aandacht te trekken. Vorig jaar was het bijvoorbeeld de AR.Drone, de iPhone-bestuurbare helicopter. Dit jaar zou het de EN-V van General Motors kunnen zijn, een elektrisch autootje waarmee in toekomst geen opstoppingen meer in de stad hoeven te ontstaan. Het is toekomstmuziek, maar gelukkig zijn er ook ideeën die wat dichterbij een concrete lancering liggen. Zoals de Sphero, een robotbal die over een halfjaartje in de winkel kan liggen.

Je bedient de Sphero robotbal met een iPhone of iPad, via een Bluetooth-verbinding en een app die je gratis kunt downloaden. Het gaat nog om prototypes. Het idee is dat Sphero een ontwikkelplatform wordt, waar externe bedrijven leuke toepassingen voor gaan ontwikkelen. Hiervoor is een API voor iOS-apparaten beschikbaar gesteld, zodat ontwikkelaars bijvoorbeeld een bowling- of voetbalgame kunnen maken. De bal rolt over een speelveld en er is een boostknop om extra snelheid te geven, zodat de bal bijvoorbeeld over een heuvel kan rollen.

De robotbal komt voor minder dan 100 dollar eind van dit jaar op de markt en is zo groot als een honkbal.

We maakten op de beursvloer onderstaand filmpje waarin je kunt zien hoe goed dit prototype werkt. Echt spannend lijkt het misschien nog niet, omdat de benodigde games ontbreken.

Orbotix heeft zelf ook een demovideo gemaakt:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 januari 2011, 9:40
Categorieën Accessoires, Achtergrond
Onderwerpen robot, sphero

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.