SoundCloud icon

SoundCloud krijgt vernieuwd design voor iPad

SoundCloud is voortaan een stuk visueler ingesteld op de iPad. Een nieuw design introduceert grote albumcovers en een minimalistischer ontwerp.

De iOS-app van SoundCloud is met de laatste update voorzien van een compleet nieuw design voor de iPad. Daarmee is SoundCloud op de iPad voortaan een stuk visueler ingesteld: de app toont grote albumcovers bij muziek en afspeellijsten, en gebruikt schermvullende afdbeeldingen als je een nummer afspeelt.

SoundCloud iPad redesign 1SoundCloud Redesign iPad 2

SoundCloud is met het nieuwe iPad-ontwerp een stuk minimalistischer dan voorheen. De vorige versie van de app probeerde juist zoveel mogelijk informatie op het scherm te tonen, waardoor je bijvoorbeeld tracknummers, een albumcover en een reeks knoppen op het scherm zag. Met het redesign vertrouwt SoundCloud meer op subtiliteit. Het is vanzelfsprekend waar je moet tappen om een track te starten en waar je een waardering achterlaat, zonder dat hier expliciet opties voor op het scherm staan.

SoundCloud iPad oud
Het oude ontwerp van SoundCloud op de iPad.

De iPad-app richt zich met de update puur op luisteraars. De mogelijkheid om muziek op te nemen en rechtstreeks vanuit de app op SoundCloud te plaatsen, is daarom ook uit de app verwijderd. Heb je in de app nog lokale muziek opgeslagen staan? Dan moet je deze uploaden naar SoundCloud voordat je de update installeert. Anders wordt de muziek namelijk van je iPad verwijderd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 januari 2015, 14:14
Categorie Apps
Onderwerp soundcloud

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.