Spanning stijgt: wat gaat Apple aankondigen?

Nog drie uur te gaan en dan begint in Cupertino een persconferentie waar nieuwe iMacs, vernieuwde .Mac-diensten en ander moois wordt verwacht. De geruchtenmachine draait op volle toeren.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Onderhoud .macHet is 16:00 uur Nederlandse tijd en dat betekent dat over drie uur de deuren opengaan van de Town Hall Meeting op het hoofdkwartier van Apple. Om 10:00 uur ‘s ochtends lokale tijd zal Steve Jobs nieuwe iMacs, een nieuwe Mac mini en vernieuwde .Mac-diensten aankondigen. Toch?

Tenminste, dat is wat de geruchtenmachine tot nu toe heeft opgeleverd. Nieuws over de iPhone wordt niet verwacht, wél een uitbreiding van de dienst .Mac omdat tijdens de presentatie (tussen 10:00 en 12:00 uur) de dienst offline is wegens onderhoud. Het mag ook wel, want Apple levert voor $99,95 per jaar een .Mac-dienst die eigenlijk als enig pluspunt hebt dat je een webadres op het domein mac.com krijgt. De overige diensten (online opslag, foto’s en bestanden uitwisselen, back-up) zijn ook gratis beschikbaar via Google, Yahoo, Microsoft en anderen. In een interview wees Steve Jobs er al op dat Apple een update voor .Mac zou uitbrengen.

Het hoofdkwartier aan Infinite Loop in Cupertino is een van de drie plekken waar Jobs nieuwe producten aankondigt. De andere twee zijn MacWorld en de Worldwide Developer Conference (WWDC). Dat er op het hoofdkantoor van Apple minder groots wordt uitgepakt, wil niet zeggen dat de aankondigingen minder zijn: op dezelfde plek werd eerder de iPod onthuld. Bovendien heeft Apple de voorkeur om nieuwe technologie op de Apple Campus te laten zien: de bijeenkomsten zijn kleiner, waardoor ze nieuwe producten meteen in handen van de aanwezige journalisten en ‘influencers’ kunnen geven.

Naast de al genoemde vernieuwde .Mac-diensten kunnen we waarschijnlijk ook nieuwe iMacs tegemoet zien. Er zijn veel geruchten over een nieuwe uitvoering van de iMac: platter, met snellere Intel-processoren en energiebesparende 20 en 24 inch schermen met LED-backlight. Wat er waarschijnlijk nog niet komt is een iMac met multitouch-scherm, zoals in onderstaand filmpje wordt getoond.

Nog meer voorspellingen? Een nieuwe Mac mini, een vroege versie van Leopard, hybride harde schijven waarin een deel van de opslagcapaciteit is vervangen door stootbestendig flashgeheugen, nieuwe Cinema-schermen voor het topsegment of een alles-in-een-mediacenter bestaande uit een Apple TV en HD-scherm.

Kijk zelf of het al bijna 10:00 AM is in San Francisco.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 13:40
Categorieën Apple, Round-up
Onderwerpen aankondiging, mac

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.