Publiceer foto’s uit Aperture met Publish for iPhone

Publish for iPhone is een Automator-script waarmee je foto's vanuit Aperture op een website kunt publiceren, zodat je ze makkelijk op de iPhone kunt bekijken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Publish for iPhoneFotografen die veel onderweg zijn kunnen met Publish for iPhone hun foto’s makkelijk online zetten, om ze vervolgens aan vrienden en klanten te laten zien. Voorwaarde is wel dat je het prijzige fotobeheerpakket Aperture van Apple gebruikt.


Selecteer een aantal foto’s in de Aperture-bibliotheek en start het Automator-script van Publish voor iPhone. Binnen een paar seconden staan tekst, afbeeldingen en andere media online. Het script levert een webpagina met 2×2 thumbnails (miniaturen) op, waarop je kunt tikken om een grotere versie te zien. Daarna kun je zoomen en resizen zoals ook bij andere foto’s op de iPhone. Met de genummerde links bovenaan de pagina kun je naar andere foto’s bladeren. Niet echt praktisch bij een grote fotocollectie, maar als ‘instant’ fotoalbum is het best aardig. Andere kunnen de foto’s opslaan en doorsturen.

Het script maakt een map aan in Library > Webserver > Documents. Hierin staan de webpagina’s, foto’s en miniaturen. Je kunt zelfs de foto’s vanaf je eigen Mac hosten.

Publish for iPhone is te vinden bij Automator.us.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
4 februari 2013 om 13:40
Onderwerp
Categorie
Apps
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.