Sony wil toch gecombineerde PSP Phone ontwikkelen (gerucht)

Sony is van plan om in juli een projectteam op te tuigen, die de opkomst van de iPhone als gamesapparaat moet stoppen. Van deze PSP Phone zijn ook al mockups gemaakt.

sony psp phoneVolgens Reuters is Sony bezig met het ontwikkelen van een gecombineerde mobiele telefoon en draagbare gamesconsole om beter met de Apple iPhone te kunnen concurreren. Er gingen al eerder geruchten over een PSP-telefoon, maar die heeft Sony altijd ontkend. De Japanse fabrikant maakte dertig jaar geleden naam met de Walkman, maar daarna is het niet meer gelukt om aan te haken bij het succes van de iPod.

De mobiele telefoons die uit de samenwerking met Ericsson zijn voortgekomen zijn wel succesvol, maar het bedrijf kampt met grote verliezen en teruglopende verkoopcijfers. In juli is Sony van plan om een projectteam op te richten, om een nieuwe product te ontwikkelen. Het combineert de functies van de PSP en de Sony Ericsson-telefoons. Voor Japanse bedrijven als Sony en Nintendo is de iPhone niet alleen een bedreiging op hardware-gebied, maar het gebeurt ook steeds vaker dat gamesontwikkelaars zoals Capcom en Square Enix overstappen naar de iPhone.

Via: Reuters
sony psp phone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juni 2009, 11:54
Categorie iDevices
Onderwerpen gameconsole, psp, sony

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.