Snelheidstest: iPhone 3G S tegen iPhone 3G, Palm Pre en G1

Uit een snelheidstest van Anandtech blijkt dat de iPhone 3G S de grote winnaar is, gevolgd door de Palm Pre. De iPhone 3G S is 21 procent sneller dan de Palm Pre en 122% sneller dan de iPhone 3G. Het traagst is de G1.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

3gs boxAls je een iPhone 3G met een iPhone 3G S wilt vergelijken, kun je op één plek in San Francisco gaan zitten. Maar dat geeft een vertekend beeld, want misschien is de 3G-ontvangst ter plekke gewoon slecht. Verschillende mensen op meerdere locaties laten meten is nauwkeuriger, maar lastig te organiseren. Wat je echter wel kunt doen, is de snelheid via Wi-Fi meten bij verschillende websites.

Bij een Wi-Fi-netwerk zijn er ook verschillen in snelheid en ontvangst, maar die factoren heb je zelf in de hand. Bovendien: als je de test goed uitvoert is de snelheid van je Wi-Fi netwerk hoger dan de telefoon aankan. Anandtech probeerde bekende websites als arstechnica.com, tomshardware.com en slashdot.org te openen op vier verschillende toestellen: de iPhone 3G, iPhone 3G S, Palm Pre en T-Mobile G1. Conclusie? De iPhone 3G S wint in bijna alle gevallen van de andere toestellen. Dat de iPhone 3G S en de Palm Pre zo dicht bij elkaar zitten heeft ermee te maken dat ze gelijksoortige hardware en WebKit-browser hebben.
De iPhone 3G S is gemiddeld 21% sneller dan de Palm Pre en 122% sneller dan de iPhone 3G. Het traagst is de T-Mobile G1 met Android-besturingssysteem (overigens ook met WebKit-browser).

Via: AnandTech

snelheidstest iphone 3g s

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:14
Categorieën Achtergrond, iDevices
Onderwerpen g1, palmos, snelheid, t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.