Sneekweek-icon

Met de Sneekweek-app weet je precies waar je vrienden zijn

Je vrienden kwijt lopen op een drukbezocht evenement komt vaker voor dan je zou willen, maar tijdens de Sneekweek van dit jaar kun je dit gemakkelijk voorkomen. Zolang de Sneekweek-app maar op je iPhone staat.

Sneekweek-icon
Als je met een grote groep vrienden een festival bezoekt, is het een hele opgave om deze club bij elkaar te houden. De een is snel afgeleid, terwijl de ander toch ‘duidelijk had gezegd’ dat hij drinken ging halen? Met de hulp van deze Sneekweek-app heb je elkaar gelukkig zo weer gevonden. Tijdens de jaarlijkse Sneekweek wordt de dienst getest.

De Sneekweek 2015-app doet er alles aan om jou met je vrienden te herenigen. Om dit voor elkaar te krijgen staan er honderd Lightcurb-beacons in Sneek, die (mits je de app geïnstalleerd hebt) via Bluetooth vaststellen waar gebruikers zich bevinden.

Lees ook: 5 iOS-apps voor vrienden zoeken op festivals en Zoek mijn vrienden: zo werkt Find my Friends

Wie is er in de buurt?

Aan de hand van deze gegevens kunnen je vrienden zien waar je uithangt, en als je jouw Facebookaccount aan de Sneekweek-app koppelt kun je bovendien zien welke vrienden er nog meer aanwezig zijn. Ook zie je hierdoor bij welke cafés en podia het druk is.

Sneekweek-app Sneekweek-2015

Deze opsporingsfunctie van het ontwikkelingsbedrijf Nearable Labs zit verpakt in de algemene Sneekweek-app, waar je ook terecht kunt voor de agenda, een lijst met artiesten en wat er nog meer te doen is tijdens het jaarlijkse zeilevenement in Sneek.

Niet alleen voor de Sneekweek

De ontwikkelaar test de functie tijdens de Sneekweek, en zal de verzamelde data gebruiken om de dienst verder te ontwikkelen, waarna het in de toekomst wellicht ook in de apps van andere evenementen en festivals verwerkt wordt. De Sneekweek duurt van 31 juli tot en met 9 augustus.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juli 2015, 20:15
Categorie Apps
Onderwerp evenement

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.