Smartstones armband

Smartstones: gloeiende iPhone-steen voor simpele communicatie

Wil je iemand zeggen dat je van hem of haar houdt? Met de Smartstones hoef je alleen maar een veegbeweging te maken om de wearable van iemand anders te doen oplichten en trillen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Smartstones armbandDe Apple Watch is een verlengstuk van de iPhone, maar laat je volgens Apple ook op een persoonlijker niveau met elkaar communiceren. Zo kun je een vingertekening naar een ander zijn horloge sturen, of simpelweg iemand aanraken met behulp van een trilling van de Apple Watch. Deze zelfde manier van op intieme wijze communiceren lijkt ook achter de Smartstones op Indiegogo te schuilen. Een tap, veeg, cirkel- of knijpbeweging zorgt ervoor de Smartstone van een vriend op een specifieke manier lichtgeeft en trilt, om aan te geven dat je aan de ander denkt.

De Smartstones verbinden via Bluetooth met de iPhone, zodat de wearables met het internet kunnen communiceren. Je kunt het apparaatje, dat is gemaakt van een materiaal dat aanvoelt als steen, in een speciale polsband of een ketting steken.

Smartstones

Je vindt op de Smartstone geen geschreven notificaties of knoppen. In plaats daarvan bedien je het apparaatje door er overheen te vegen, en ontvang je berichten enkel in de vorm van trillingen en lichtgevende kleuren. De makers willen op die manier communicatie een stuk menselijker maken dan nu het geval is. Wil je iemand vertellen dat je van hem of haar houdt? Dan tap je op twee plekken, zodat de andere Smartstone roze oplicht en als een hart begint te kloppen.

Dat klinkt mogelijk wat zweverig, maar kan ook praktisch worden gebruikt. Door bepaalde commando’s met elkaar af te spreken kun je namelijk makkelijk een simpele boodschap doorgeven. Kom je midden in de nacht thuis? Dan hoef je enkel een bepaalde kant op te vegen om je partner of ouders op de hoogte te stellen.

De Smartstones zijn te bestellen op Indiegogo, waar vroege donateurs 149 dollar kunnen doneren om er twee te ontvangen. Voor een bijbehorende armband of ketting moet extra worden betaald. Verzending naar Nederland en België kost 30 dollar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 februari 2015, 21:32
Categorie Accessoires
Onderwerp indiegogo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.