Slimo: draadloze iPhone-lader gebruikt dunne sticker

De Slimo op Kickstarter is een extreem dunne draadloze oplaadmethode voor je iPhone, die gebruikmaakt van een sticker.

Slimo draadloze oplaadstickerDe afgelopen jaren kwamen er veel draadloze opladers voor de iPhone voorbij, maar het overgrote merendeel vereist nog steeds een aparte case. Dat brengt de nodige nadelen met zich mee: de iPhone wordt dikker en je kunt geen andere hoes gebruiken. Kickstarter-project Slimo belooft een mogelijke oplossing: deze draadloze oplader maakt verbinding met een dunne sticker die je achterop de iPhone plakt. Deze verbindt onderop met de Lightning-poort.

De makers van Slimo verzekeren dat de draadloze oplaadsticker werkt in combinatie met de meeste iPhone-cases op de markt. Alleen hoezen gemaakt van aluminium en metaal zouden van problemen kunnen zorgen. Deze metalen zouden in veel gevallen de stroom niet draadloos doorlaten.

De Slimo is echter niet zonder nadelen: net als bij veel andere draadloze oplaadsystemen, is de Lightning-aansluiting van je iPhone niet te gebruiken zolang de sticker is verbonden. Wil je de iPhone met een kabel synchroniseren met iTunes? Dan moet je de sticker verwijderen. Heb je een case, dan moet je deze ook eerst losmaken.

Geïnteresseerden kunnen op Kickstarter eenmalig 39 pond (47 euro) plus 5 pond verzendkosten (6 euro) doneren om de Slimo te ontvangen. Het project moet wel slagen voordat je de draadloze oplaadsticker ontvangt, maar met een streefbedrag van 9.000 pond zit het er dik in dat dit zal lukken.

De makers van Slimo zijn niet de eersten met dit idee: Indiegogo-project iQi Mobile slaagde er eerder met een vergelijkbaar systeem in om meer dan 160.000 dollar in te zamelen. Inmiddels wordt de iQi-oplader aangeboden voor 25 euro, plus 32 euro voor een oplaadstation.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 maart 2014, 14:27
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, opladen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.