Slimme dobbelstenen van Scosche maken iPad-bordgames realistischer

Accessoiremaker Schosche heeft speciale dobbelstenen gemaakt die via Bluetooth in verbinding staan met je iPhone of iPad. Daardoor worden je bordspellen nog realistischer.

scosche ipad dobbelstenenBordspelletjes zoals Monopoly zijn al overgezet naar de iPad. Maar de ervaring is toch anders: het ritueel van dobbelstenen schudden, op je handen blazen, anderen plagen door nét iets te lang te schudden, het ontbreekt als je een virtuele dobbelsteen gebruikt. Tappen op een virtuele dobbelsteen op het scherm voelt minder ‘echt’ aan, dan wanneer je dobbelstenen van hout of plastic over de tafel laat rollen. Accessoirefabrikant Scosche heeft daarom iets nieuws bedacht: slimme dobbelstenen met de naam smartROLL.

De dobbelstenen staan via Bluetooth rechtstreeks in verbinding met een iPad-bordspel en je kunt maximaal 10 dobbelstenen tegelijk koppelen aan een spel.

smartroll dobbelstenenDe bewegingssensoren in de dobbelsteen weten wanneer je een worp doet en sturen de score meteen door naar het spel. Dat lost ook meteen een ander probleem op: als de dobbelsteen van de tafel rolt en onder de bank verdwijnt, is er geen discussie meer welk nummer je hebt gegooid. De batterijduur van de dobbelstenen is afgestemd op 1 jaar doorsnee gebruik. Met de ‘shake to wake’-functie zorgt Scosche ervoor dat de dobbelstenen geen energie verbruiken als ze werkloos in de kast liggen.

Scosche heeft nog aan iets anders gedacht: door de ingebouwde elektronica ben je misschien bang dat de gewichtsverdeling niet helemaal constant is, waardoor bepaalde cijfers meer kans hebben om te vallen. Maar dat is slim opgelost met een intern systeem om de gewichtsverdeling te meten. Voordat je met deze dobbelstenen aan de slag kunt gaan, zullen er wel voldoende appontwikkelaars moeten zijn die hun iPad-bordspellen aanpassen. Scosche heeft daarom een SDK gemaakt waarmee ontwikkelaars aan de slag kunnen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juni 2013, 12:20
Categorie Accessoires
Onderwerpen bordspel, dobbelspel, monopoly, scosche

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.