Skyfire bijna in de App Store: iPhone-browser met Flash

Skyfire zal vanaf donderdag in de App Store verkrijgbaar zijn. Deze alternatieve browser ondersteunt de WebKit-browserengine en kan Flash afspelen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

skyfire-iphone-androidVolgens Fortune heeft Apple de iPhone-browser Skyfire goedgekeurd. iOS-gebruikers kunnen via deze browser websites met Flash-video’s bekijken. Eerder werden de kansen dat deze app zou worden goedgekeurd, niet zo hoog geschat, vooral omdat de app al sinds augustus in review staat bij Apple. Maar er blijkt nu schot in te zitten. Skyfire is gebouwd bovenop Safari en bevat dus alle functies die je al gewend bent, maar met een paar nuttige aanvullingen. De belangrijkste is dat Flash-video’s op websites worden omgezet naar H.264-videostreams. De app is al beschikbaar op het Android-platform, waar het een van de populairste browsers is geworden, met bijna 1 miljoen downloads in de eerste drie maanden.

CEO Jeff Glueck van Skyfire vertelt in het filmpje op Fortune.com dat de browser “this Thursday” (dus komende donderdag) beschikbaar komt. Ook zegt hij dat de app “on sale” komt in de App Store en dat er dus hoogstwaarschijnlijk voor betaald zal moeten worden. Bijzonderheden van Skyfire zijn de al eerder genoemde ondersteuning voor Flash-video’s en een Explore-icoontje waarmee je relevante content op internet zichtbaar kunt maken. Op basis van de pagina’s die je aan het bekijken bent krijg je extra webcontent te zien, dat erbij aansluit. Het gaat daarbij om video, buzz, nieuws, afbeeldingen en andere webcontent. Skyfire ondersteunt ook HTML5. De app voldoet bovendien aan de richtlijnen van Apple en gebruikt de WebKit-browserengine.

Het video-interview met de Skyfire CEO is op de website van Fortune te zien.

Skyfire is inmiddels beschikbaar. Zie SkyFire iPhone-browser met Flash-functie nu in de App Store [Preview] voor meer informatie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2013, 14:01
Categorie iOS
Onderwerpen flash, Skyfire, webbrowser

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.