Simyo maakt bellen en sms’en in buitenland goedkoper

Simyo verlaagt binnen de EU en in enkele landen buiten de EU de tarieven voor bellen en sms'en.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

SimyoSim-onlyprovider Simyo verlaagt vanaf 1 juli de tarieven voor bellen en sms’en in het buitenland. Dat meldt de provider op zijn website. De tarieven gaan omlaag in verband met nieuwe EU-wetgeving, die bepaalt dat alle providers hun tarieven moeten verlagen. Daarnaast maakt de provider het mogelijk om binnen de EU voor een andere provider te kiezen. Dit bleek eerder al uit informatie op de website van KPN. Ook buiten de EU wordt bellen en sms’en in enkele landen goedkoper.

Lees ook: Sim Only abonnementen voor iPhone

De nieuwe tarieven zien er als volgt uit:
simyo-beltarieven-1juli

Hoewel Simyo het niet specifiek noemt, wordt ook dataverbruik in het buitenland goedkoper. Nu is dat in landen in de Europese Unie (zone 1) nog €0,55 per MB, zo blijkt uit het huidige overzicht van buitenlandtarieven. Vanaf 1 juli gaat dit tarief omlaag naar €0,25 per MB.

Buiten de EU wordt bellen en sms’en goedkoper in de Verenigde Staten, Canada, Zwitserland en Andorra. Simyo plaatst deze landen vanaf 1 juli in een andere zone, waardoor de tarieven omlaag gaan. Zwitserland en Andorra behoren vanaf 1 juli tot zone 1 en de VS en Canada gaan naar zone 2 (nu nog zone 3). Dat betekent bijvoorbeeld dat je tijdens vakantie in de VS goedkoper kunt bellen en sms’en. Het tarief voor internetten blijft echter ongewijzigd op €5,00 per MB.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 augustus 2014, 17:52
Categorie Providers
Onderwerp simyo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.