Simyo Flex 4G gaat 5 euro per maand kosten

Simyo 4G Flex gaat 5 euro per maand kosten. Klanten van Simyo krijgen voor dat bedrag geen data, maar alleen toegang tot 4G.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

simyo-flex-4gDe Simyo Flex 4G-bundel gaat 5 euro per maand kosten en is vanaf half februari beschikbaar. Dat heeft Simyo bekendgemaakt in een bericht aan het 4G-testteam. “Flex 4G van Simyo gaat €5 per maand kosten. Dit bedrag betaal je bovenop je internetbundel”, schrijft Simyo op de website. Je krijgt voor dat bedrag alleen toegang tot het snellere 4G-netwerk, er is geen data inbegrepen. De kosten komen dus bovenop je bestaande internetbundel.

Lees ook: Sim Only voor iPhone

Simyo rekent voor een bundel van 1,5GB een bedrag van €12,50 per maand. Wil je 2,5GB data, dan kost dat €17,50 per maand (kleinere bundels zijn ook mogelijk). Klanten kunnen Flex 4G elke maand in- of uitschakelen, bijvoorbeeld wanneer je op vakantie gaat of even geen behoefte hebt om te internetten. Er was al bekend dat Simyo een 4G-bundel zou invoeren, die je per maand kunt in- en uitschakelen. Je hebt een iPhone 5s of iPhone 5c nodig om optimaal gebruik te kunnen maken van de 4G-bundel. De iPhone 5 ondersteunt niet alle 4G-frequenties die KPN gebruikt.

Een groep van 100 Simyo-klanten is de hele maand januari bezig met het testen van de 4G-verbinding, waarbij gebruik wordt gemaakt van het netwerk van KPN. Ze delen hun ervaringen op het Simyo-forum. De opdrachten varieerden van het omzetten van de APN-instellingen naar ‘kpn4g.nl’ tot het uitvoeren van snelheidstesten met de Speedtest-app. De Speedtest-opdracht liet zien dat gebruikers in heel Nederland vaak een snelheid tussen de 20 en 30 Mbps haalden, enkele uitzonderingen daargelaten. De testers merkten ook dat je door het uitvoeren van een aantal snelheidstesten al snel door je databundel heen bent. Bij het testteam worden de internetkosten van januari kwijtgescholden. Normaal gesproken betaal je bij Simyo buiten de bundel €0,15 per MB.

Klant van Simyo kunnen vanaf half februari de Flex 4G-bundel aanzetten via Mijn Simyo.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 augustus 2014, 17:53
Categorie Providers
Onderwerp simyo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.