ShowTime: video-opnames met de iPhone maken

Polar Bear Farm heeft de applicatie ShowTime aangekondigd, de eerste waarmee je video-opnames ook kunt opslaan. Dat kon het eerder gepresenteerde Drunknbass nog niet; maar er zijn geruchten dat er sprake is van jatwerk.
Jean-Paul Horn - · Laatst bijgewerkt:

VideofilmenHalverwege december kondigden de mannen van Monster-and-Friends aan dat ze de applicatie Drunknbass hadden ontwikkeld, als proof-of-concept dat je daadwerkelijk video-opnames met de iPhone kunt maken. Polar Bear Farm brengt nu en andere applicatie uit, waarmee je videofilmpjes met een resolutie van 320 x 627 pixels kunt maken: PBF ShowTime. Dat klinkt goed, maar perfect is het nog lang niet.

ShowTime kan namelijk maar 6 frames per seconde filmen. De niet-geregistreerde versie heeft de mogelijkheid om 5 seconden film op te nemen; wil je meer, dan zul je $10 moeten betalen. Dat bedrag is nog te overzien, maar houd er rekening mee dat Show Time de video’s in een specifiek en ongecomprimeerd bestandsformaat opslaat, waardoor je de filmpjes voorlopig niet op de pc of op een andere mediaspeler kunt bekijken. Dat betekent ook, dat je behoorlijk wat opslagruimte nodig hebt om de filmpjes op de iPhone te bewaren. Ontwikkelaar Polar Bear Farm werkt nog aan compressie en wil ook de framerate verder opvoeren.

De eerder gepresenteerde oplossing Drunknbass heeft een hogere framerate, maar kon de filmpjes nog niet bewaren. De applicatie zelf ziet er goed uit, maar misschien moet je toch nog even wachten voordat je $10 neertelt. Monster-and-Friends werkt namelijk nog aan een nieuwe release van Drunknbass.app. En bovendien zijn er geruchten dat het bij ShowTime gaat om een ongeautoriseerde fork (afgeleide variant) van Drunknbass.

Toch installeren? Dat kan:

  • Ga naar Installer en tik op Sources in de onderste rij;
  • Tik op Edit > Add;
  • Voer de URL http://www.polarbearfarm.com/repo/ in en tik op OK;
  • Tik op Done > Refresh en je zult ShowTime terugvinden onder de categorie Multimedia.

Hieronder zie je een demo-opname van ShowTime. Meer info over PBF ShowTime vind je op de productpagina van Polar Bear Farm.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:35
Categorie Apps
Onderwerpen opname, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.