Pakketjes volgen op de iPhone dankzij iTrac en Jiggy

iTrac is een webapplicatie waarmee je de bezorgstatus van pakketten kunt volgen. Het is een van de eerste applicaties die voor Jiggy zijn gemaakt, waarmee ontwikkelaars makkelijk Javascript-applicaties in de browser kunnen schrijven.

iTracAan Jiggy hebben we nog niet eerder aandacht besteed. De nieuwe applicatie iTrac is een mooie gelegenheid om dat eens te doen. iTrac is in feite een Javascript-gebaseerde pakkettracker voor de iPhone. Dat houdt in dat je op de iPhone kunt volgen waar postpakketten van UPS, FedEx of USPS zich bevinden. iTrac werkt echter alleen als je de Jiggy-omgeving hebt geïnstalleerd.


Met Jiggy kunnen ontwikkelaars gemakkelijk iPhone-applicaties maken. JiggyApps draait native op de iPhone, je hoeft geen HTML-kennis te hebben en zit niet vast aan de beperkingen van Mobile Safari. Ook heb je geen compiler nodig: alle JiggyApps zijn geschreven in JavaScript. Jiggy is een makkelijk alternatief voor Objective-C, maar stelt wel voorop dat de gebruiker het Jiggy-framework op de iPhone geïnstalleerd heeft. Meer informatie over Jiggy vind je op de website van de ontwikkelaar. Op YouTube kun je een demo-video over Jiggy bekijken.

In de toekomst zou het mooi zijn als iTrac (installeerbaar via Installer.app) meer op Delivery Status gaat lijken: da’s een dashboard-widget voor de Mac waarmee je de status van nog veel meer pakketdiensten kunt volgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
6 januari 2008 om 18:35
Onderwerp
Categorie
Apps
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.