iculture-populaire-apps
Populaire Apps

Scoutzie: wat is de mooiste iPhone-app?

De website Scoutzie laat de beste ontworpen apps en iconen van designers zien. Ontwerpers kunnen hun eigen werk plaatsen, waarna scouters ze kunnen bekijken en mogelijk met iemand in zee kunnen gaann.

ScoutzieHet uiterlijk van een app is inmiddels een belangrijke factor voor veel iPhone-bezitters. Zo wist Tweetbot vooral naam te maken met een unieke, blauw-grijze interface. De website Scoutzie probeert de beste app-ontwerpen in het zonnetje te zetten op één plek. De meest bekeken ontwerpen staan samen met een aantal uitgelichte onderwerpen op de voorpagina, waar ook gesorteerd kan worden op alleen de iPhone en iPad.

Door de beste ontwerpen op een website te bundelen, hoopt Scoutzie het makkelijker te maken voor ontwikkelaars om een goede designer te ontdekken. De site maakt het daarnaast ook mogelijk voor ons om te kijken welke apps er nu precies geprezen worden voor hun ontwerp en wie daar eigenlijk verantwoordelijk voor zijn. Zo staat ontwerper Cole Rise op de voorpagina, omdat hij het icoon van de app Instagram heeft gemaakt.

Scoutzie bevindt zich op het moment nog in een testfase. Iedereen kan zich voor de dienst aanmelden, maar ontwerpers moeten uitgenodigd worden door een andere designer. Een nadeel: heel representatief voor alle goed ontworpen apps is Scoutzie hierdoor nog niet.

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2012, 11:30
Categorie iOS
Onderwerpen ontwerpen, populaire apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.