scott forstall

Scott Forstall over Project Purple en nachten doorwerken

Scott Forstall heeft tijdens de rechtszaak tussen Samsung en Apple verteld hoe hij in 2004 begon met de ontwikkeling van iOS-software. Hij mocht geen externe mensen erbij betrekken en mocht ook niet zeggen wat er ontwikkeld zou worden.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

scott forstallScott Forstall moest vandaag getuigen in de rechtszaak tussen Apple en Samsung. Forstall vertelde dat voormalig Apple CEO hem in 2004 opdroeg om de ontwikkeling van software voor de iPhone te begeleiden. Hij mocht echter geen mensen van buitenaf inhuren. “Het was een echte uitdaging”, vertelde Forstall. Apple had nog nooit een telefoon gemaakt. Forstall mocht wel interne mensen betrekken bij het project, maar hij mocht ze niet vertellen waar de software die ze gingen bouwen voor was bedoeld. “We starten met een nieuw project”, vertelde hij de medewerkers die hij wilde inschakelen. “Het is zo geheim dat ik niet kan vertellen wat het project is”. Wie instemde moest alvast rekening houden met lange werkdagen.

Vele nachten en weekenden zouden de medewerkers moeten doorwerken, jarenlang. Toch lukte het om getalenteerde mensen erbij te betrekken. Forstall ging als hoofd iOS-software met zijn team zitten in één van de gebouwen in Cupertino, afgeschermd door deuren met meerdere sloten. Het doel was om een telefoon te maken die Apple-medewerkers zelf wilden gebruiken. Het moest een geweldige telefoon worden, met een goede webbrowser. Want de WAP-telefoons die destijds op de markt waren, gaven alleen toegang tot een “babyweb”, vond Forstall. Het is de tweede dag van de rechtszaak van Apple tegen Samsung. Maandag was de eerste zitting, vrijdag waren Phil Schiller en Scott Forstall.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 januari 2017, 18:41
Categorie Apple
Onderwerp scott forstall

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.