Eddy Cue: ‘Steve Jobs zag 7-inch iPad wel zitten’

Volgens Apple-topman Eddy Cue zag Steve Jobs wel iets in een 7-inch iPad. Cue had een 7-inch Galaxy Tab gekocht en probeerde Jobs ervan te overtuigen dat Apple ook zo'n 7-inch tablet moest maken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ipad-miniIn 2011 reageerde Apple-topman Steve Jobs op een vraag tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers. De vraag ging over Android-tablets die concurreerden met de iPad. De eerste tablets zoals de Galaxy Tab verschenen rond die tijd voor het eerst op de markt en waren niet groter dan 7-inch. Jobs reageerde dat de schermen 45% kleiner waren dan die van de iPad en dat je als gebruiker schuurpapier nodig had om je vingers bij te vijlen.

Jobs vond schermen van 7-inch veel te klein. Toch zou Jobs best geïnteresseerd zijn geweest in een kleinere tablet, zo bleek vanavond tijdens de rechtszaak tussen Apple en Samsung. Scott Forstall, hoofd iOS-software, was als getuige opgeroepen en haalde herinneringen op aan een e-mail van Eddy Cue. Die had zo’n Galaxy Tab aangeschaft en zag het wel zitten.

eddy cueHij vond dat Apple ook zo’n tablet moest maken. Geruchten over een kleinere iPad mini circuleren al een paar jaar. In januari 2011 zou Cue een e-mailtje hebben gestuurd naar Forstall. “Ik geloof dat er een markt is voor een 7-inch tablet en we moeten er eentje doen”, zei Cue. Hij had een artikel meegestuurd van een journalist, die de iPad aan de kant had gezet en op een Galaxy Tab was overgestapt. Cue had zelf ook een Galaxy Tab aangeschaft en schreef: “Nadat ik zelf een Samsung Galaxy heb gebruikt, ben ik geneigd om het eens te zijn met veel van de commentaren”. Hij vervolgde: “Ik heb dit meermaals aan Steve verteld sinds Thanksgiving en de laatste keer leek hij wel ontvankelijk”.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 augustus 2012, 15:32
Categorie Apple
Onderwerpen eddy cue, ipad, steve jobs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.