Schikkingsgesprekken tussen Apple en Samsung lijken weinig op te leveren

Volgens Samsung hebben Apple en Samsung weinig voortgang geboekt in de schikkingsgesprekken die door de rechter waren opgelegd. Beide bedrijven zijn sinds 2011 verwikkeld in een patentenstrijd.

samsung ceoDe CEO’s van Apple en Samsung zijn de afgelopen dagen in gesprek geweest over de lopen de patentkwesties. Die gesprekken hebben na twee dagen nog niets opgeleverd, als we Samsung mogen geloven. Een vertegenwoordiger van het bedrijf zegt dat beide partijen willen vasthouden aan hun argumenten. Er lijkt geen oplossing in zicht. Samsung wil nog steeds royalties hebben voor gebruik van draadloze transmissietechnologie en Apple wil op z’n beurt genoegdoening voor het feit dat Samsung het design van meerdere producten heeft gekopieerd. Beide bedrijven hebben aangegeven dat ze een juridisch vervolg zoveel mogelijk willen voorkomen, maar het dreigt uit te draaien op een vervolg van de langlopende rechtszaak. Vanaf juli kan de rechtbank van het noordelijke district in Californië weer aan de slag gaan.

Vanuit Samsung waren CEO Choi Gee-sung (zie foto) en hoofd van de mobiele divisie Shin Jong-kyun aanwezig. Apple stuurde CEO Tim Cook. Of Apple de gesprekken ook als uitzichtloos ziet, is niet helemaal duidelijk. Alleen Samsung gaf verklaring over de stand van zaken. Apple Korea wilde niet reageren. Eerder deze maand leken beide partijen meer bereid dan voorheen om de ruzie bij te leggen. Maar omdat de gesprekken waren opgelegd door de rechter en niet op initiatief van de twee partijen plaatsvonden, hadden patentexperts al voorspeld dat er weinig kans was dat de strijd vriendschappelijk zou worden opgelost. Sinds april 2011 zijn Apple en Samsung verwikkeld in een rechtszaak. Apple klaagde Samsung aan voor het kopiëren van de iPhone, waardoor de Galaxy-smartphones dezelfde icoontjes gebruiken en er op afstand vrijwel hetzelfde uitzien. Samsung klaagde vervolgens Apple aan voor het niet betalen van royalties van draadloze technologieën waarop ze patent hebben. Tegelijk zijn beide bedrijven zakenpartners: Apple is Samsung’s grootste klant als het gaat om chips en koopt ook behoorlijk wat LCD-schermen, geheugenchips en andere componenten. De beide Samsung-topmannen gaan nu een tour maken langs Samsung-kantoren in de VS en keren dan naar Seoul terug.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 mei 2012, 18:38
Categorie Apple
Onderwerpen patenten, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.