Schermgevoeligheid iPhone aanpassen: Touch Settings

De aanraakgevoeligheid van het touch screen van je iPhone aanpassen? Met deze tip kun je de verborgen menuoptie Touch Screen zichtbaar maken.
Richard IJzermans - · Laatst bijgewerkt:

Touch screen settingsWanneer je op het aanraakscherm van je iPhone een screenprotector hebt aangebracht is het mogelijk dat de gevoeligheid van het scherm iets minder is geworden. Vooral bij de duurdere variant van de screenprotector van Invisible Shield is dit naar eigen ervaring goed te merken. Standaard is het via het Settings-menu niet mogelijk om de gevoeligheid van het touch screen aan te passen, maar daar hebben we natuurlijk een oplossing voor!


Door enkele extra keys aan het bestand general.plist toe te voegen kunnen we een extra instellingenmenu Touch Settings tevoorschijn toveren. Volg hiervoor de volgende procedure:

Open het bestand general.plist in de map \Applications\Preferences.app en voeg onderstaande code er aan toe:
[code language=”xml”]

cell
PSLinkCell
label
Touch

[/code]
Herstart hierna je iPhone en je zult zien dat je bij Settings > General een extra optie “Touch Settings” hebt gekregen. In het menu kun je de gevoeligheid van je aanraakscherm aanpassen en de drukgevoeligheid testen in de “Test Area”. Merkwaardig is de optie “Show Touch”. Je zou verwachten dat deze laat zien waar je op het scherm drukt, maar deze optie lijkt niet te werken (althans onder 1.1.4). Iemand andere ervaringen met deze optie?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

28 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.