Saurik praat over downgrade en jailbreak van iPhone 3GS

Gisteren heeft Saurik in een live chat op TUAW een boekje opengedaan over het downgraden en jailbreaken van de iPhone 3GS.
Sander Kleijn - · Laatst bijgewerkt:

iPhone firmware 3.1Gisteren heeft Saurik in een live chat op TUAW een boekje opengedaan over het downgraden en jailbreaken van de iPhone 3GS. Zoals je misschien weet is er nog steeds geen jailbreak voor de 3GS op OS 3.1 en is downgraden niet meer mogelijk zonder speciale truukjes uit te halen. Apple heeft op de 3GS namelijk een nieuw mechanisme ingebouwd om jailbreaken tegen te gaan: de iPhone communiceert eerst met de servers van Apple voordat het de installatie van een nieuwe (of oude) firmware toelaat. Met ingang van OS 3.1 is Apple gestopt met het certificeren van oudere firmwareversies, waardoor het onmogelijk is de iPhone 3GS te restoren naar OS 3.0 of OS 3.0.1.

Apple maakt bij het certificeringsproces gebruik van drie bestanden, de IBSS, IBEC en ECID. Als deze bestanden gesigneerd worden door de Apple-server dan kan iTunes de firmware installeren. IBSS en IBEC worden gegenereerd bij een restore in iTunes. Deze bestanden worden in een tijdelijke map op je pc geplaatst. Het is dus eenvoudig deze bestanden op te sporen en kopiëren, maar je mist het certificaat dat op de ECID is gebaseerd. Apple staat het je niet toe de ECID te bemachtigen, maar Saurik heeft het via Cydia mogelijk gemaakt dit toch te doen. In minder dan een week heeft Saurik de sleutels voor 50.000 gebruikers opgeslagen. Met deze sleutels wordt het mogelijk de ECID’s van de bijbehorende iPhone 3GS-toestellen te certificeren. Saurik blijft de ECID tot in de eeuwigheid opslaan, zodat het altijd mogelijk blijft je iPhone 3GS te downgraden naar OS 3.0.

Wat betreft een jailbreak van OS 3.1: Apple heeft de bug gefixet die misbruikt werd door jailbreaktools als purplera1n en redsn0w. Dat is niet zo heel erg; het Chronic Dev Team heeft alweer een nieuwe exploit gevonden, maar het duurt even voordat er een werkende jailbreaktool gereed is die van deze exploit gebruik kan maken.

Saurik geeft een overzichtje van hoe het zit met de iPhone 3GS:

  • Bezitters van een iPhone 3GS met firmware 3.0 of 3.0.1 die hun ECID hebben opgeslagen kunnen altijd downgraden en jailbreaken;
  • Bezitters van een iPhone 3GS met firmware 3.0 of 3.0.1 die hun ECID niet hebben opgeslagen moeten geen update of restore uitvoeren tot de 3.1-jailbreak gereed is;
  • Bezitters van een iPhone 3GS met firmware 3.1 die hun ECID al eerder via Cydia hadden opgeslagen kunnen altijd downgraden naar firmware 3.0 of 3.0.1;
  • Bezitters van een iPhone 3GS met firmware 3.1 die hun ECID niet hebben opgeslagen zitten moeten wachten tot de 3.1-jailbreak gereed is.

Er is ook hoop voor iPhone 3GS-bezitters die hun ECID niet via Cydia opgeslagen hebben, maar via de site van GeoHot (purplera1n). Saurik is bezig met een applicatie die met deze certificaten een downgrade kan uitvoeren. De applicatie wordt spoedig uitgebracht.

Bron: iSpazio

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2013, 13:52
Categorie Jailbreak
Onderwerpen cydia, downgrade, jailbreak, saurik

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.