Samsung: ‘Retina Display in iPhone 4 is geen concurrent van AMOLED’

Samsung is niet blij met de uitspraak van Steve Jobs bij de aankondiging van de iPhone 4. Samsung vindt niet dat het Retina Display-beeldscherm van de iPhone 4 superieur is aan andere mobiele telefoons. Hun eigen AMOLED-scherm van de Galaxy Super S zou beter zijn.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Samsung Galaxy S en iPhone 4Afgelopen maandag werden we door Steve Jobs weer verblijd met een hoop ‘it’s magic’ en ‘it’s amazing’. Zo ook over het nieuwe beeldscherm in de iPhone 4. De nieuwe iPhone 4 krijgt namelijk een Retina Display, een beeldscherm op basis van IPS LCD-technologie. Jobs vertelde dat het nieuwe beeldscherm van de iPhone 4 superieur is aan alle andere mobiele telefoons op dit moment. Daar is nummer 1-beeldschermfabrikant Samsung het niet mee eens.

De IPS-technologie van de iPhone 4 zorgt er volgens Apple voor dat er vier keer zoveel pixels op het beeldscherm van de iPhone 4 kunnen worden weergegeven dan op die van de iPhone 3GS. Dit zou gelijk moeten staan aan de kwaliteit van een gedrukte pagina. Samsung laat weten dat het nieuwe beeldscherm van de iPhone 4 op basis van deze technologie helemaal niet zo superieur is als Apple wil doen geloven.

Samsung geeft aan dat het Retina Display in de iPhone 4 maar 3 tot 5 procent betere kwaliteit kan bieden dan hun eigen Galaxy S Super AMOLED-beeldscherm. Dat lijkt een verbetering, maar Samsung zegt daarentegen ook dat het beeldscherm van de iPhone 4 30 procent meer stroom verbruikt dan de Galaxy. Niet alleen het stroomgebruik is een factor voor Samsung om te geloven dat hun eigen scherm beter zou zijn: ook de kijkhoek en het contrast van het Galaxy S Super AMOLED-beeldscherm zijn beter dan die van de iPhone 4. Samsung geeft verder aan dat de IPS LCD-technologie in de iPhone 4 nooit de technologie van AMOLED kan bijhouden.

Via: Engadget
Bron: The Korea Herald

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juni 2010, 16:53
Categorie iDevices
Onderwerpen iPhone 4, retinascherm, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.