T-Mobile krijgt opnieuw dwangsom 5 miljoen van Agentschap Telecom

T-Mobile moet opnieuw een dwangsom van 5 miljoen euro betalen vanwege ongebruikte UMTS-frequenties van Orange.

t-mobile orangeHet Agentschap Telecom heeft T-Mobile een dwangsom van 5 miljoen euro opgelegd, omdat het telecombedrijf onvoldoende gebruik maakt van de voormalige Orange UMTS-frequenties. In november waarschuwde het Agentschap Telecom T-Mobile al. De operator beloofde toen om binnen drie maanden de frequenties van Orange weer in gebruik te nemen.

Ze hebben weliswaar verbeteringen doorgevoerd, maar deze zijn niet voldoende gebleken. Het is belangrijk dat vergunninghouders zich houden aan de voorwaarden. Het is onze taak om daar op toe te zien.


Dat zegt Peter Spijkerman, directeur-hoofdinspecteur van Agentschap Telecom. T-Mobile voldoet niet aan de vergunningsvoorwaarden, bleek uit metingen die het Agentschap Telecom tussen februari en april 2010 uitvoerde. Als T-Mobile de komende drie maanden nog steeds niet aan de voorwaarden voldoet, volgt opnieuw een dwangsom van 5 miljoen euro. Dit bedrag kan oplopen tot maximaal 40 miljoen euro.

T-Mobile nam in 2007 Orange over en beschikte vanaf dat moment over twee UMTS-vergunningen. Voor beide vergunningen moet T-Mobile voldoen aan de voorwaarden. Toen de licenties in 2000 werden verstrekt aan T-Mobile, Telfort, Vodafone, Orange en KPN werd als voorwaarde gesteld dat de betrokken bedrijven hun UMTS-netwerk volledig uitrollen. T-Mobile heeft dat wel voor het eigen netwerk gedaan, maar is niet verder gegaan met het uitrollen van het Orange UMTS-netwerk.

Meer achtergrondinformatie is te vinden in ons eerdere artikel: Dwangsom voor T-Mobile vanwege ongebruikte UMTS-frequenties

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juni 2010, 16:52
Categorie Providers
Onderwerpen t-mobile, telecom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.