Chrome icon

Google Chrome en Hangouts krijgen slimme plakfuncties

Google Chrome en Google Hangouts gaan nu slimmer om met wat er gekopieerd is naar je klembord. In Chrome zie je het weer in je zoekopties.

Chrome iconJe kunt in de iPhone- en iPad-versie van Google Hangouts voortaan plaatjes plakken in chats. Hierdoor is het ineens een stuk makkelijker om afbeeldingen te delen. Hoewel je al langer foto’s en andere plaatjes in een chat kunt plaatsen, moest je hiervoor de afbeeldingen uit de Foto’s-app halen. Google Chrome heeft tegelijkertijd een handige update gekregen, waardoor de app beter omgaat met gekopieerde links en contextgevoelige informatie toont tijdens het zoeken.

Zoek je in Google Chrome bijvoorbeeld naar het huidige weer, dan zal de temperatuur meteen al in je zoekbalk tevoorschijn komen. Op vergelijkbare wijze worden ook aandelen snel in beeld gebracht. Het is een functie die we ook kennen van bijvoorbeeld Google Now.

Hangouts afbeeldingChrome slimme zoekresultaten

Dankzij de Hangouts-update kun je een afbeelding in bijvoorbeeld Safari kopiëren, waarna je hem plakt in Hangouts. Dat doe je op dezelfde manier waaarop je tekst plakt: druk iets langer op het tekstveld en tap op Plak. Op deze manier kun je ook GIF-animaties in chats op Hangouts delen. Omdat je enkel kopieert en plakt, wordt je camerarol niet vervuild met afbeeldingen die je slechts één keer gebruikt.

Met de nieuwe afbeeldingfunctie heeft Hangouts de tweede grote update dit jaar gekregen. Eerder werd het in de chat-app mogelijk om je locatie te delen, en werden er ook een aantal nieuwe stickers toegevoegd. Het zijn functies waarmee Google steeds meer probeert te concurreren met Facebook’s Messenger en WhatsApp.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 maart 2015, 15:02
Categorie Apps
Onderwerpen chrome, google, hangouts

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.