Ruim 5 procent van iPhone-gebruikers overgestapt naar 5s en 5c

De iPhone 5s en 5c zijn goed voor 5,5% van de wereldwijd actieve iPhones, blijkt uit cijfers van Localytics. De iPhone 5s is tweemaal zo populair als de 5c.

iphone 5c groenAls fanatieke Apple-gebruiker ziet je de wereld wel eens door een roze bril. Een paar weken nadat de iPhone 5s op de markt verscheen, lijkt het alsof de helft van je vrienden al met het nieuwe toestel loopt. Maar de werkelijkheid ziet er heel anders uit. De iPhone 5s en iPhone 5c zijn goed voor 5,5% van de iPhones die momenteel wereldwijd in gebruik zijn. Dat blijkt uit cijfers van Localytics. De cijfers geven ook een wat duidelijker beeld van de populariteit van de iPhone 5c.

Terwijl de iPhone 5s goed is voor 3,8% van de wereldwijde iPhones die in gebruik zijn, komt de iPhone 5c tot 1,7%. Je kunt daaruit concluderen dat de iPhone 5s ruim tweemaal zo veel verkocht is als de iPhone 5c. Die conclusie trokken we al eerder, op basis van ander onderzoek. Dus het bewijs dat de iPhone 5c wat moeite heeft om een eigen plek te veroveren, stapelt zich op.

Localytics-data-percent-active-iphones

Omdat Apple zelf geen aparte verkoopcijfers van de iPhone 5c naar buiten brengt, zullen we moeten vertrouwen op cijfers van derden. Localytics keek naar de actief in gebruik zijnde iPhones in de landen VS, Japan, Frankrijk, Australië, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, China en Canada. ‘Wereldwijd’ is in dit geval dus niet echt wereldwijd, maar het geldt alleen voor de landen waarin de verkoop van de iPhone 5s en iPhone 5c daadwerkelijk van start is gegaan.

Wat opvalt is dat de iPhone 5c het meest populair is in Frankrijk en de Verenigde Staten (het oranje balkje is ten opzichte van het totaal vrij groot). Ruim één op de drie Amerikanen en Fransmannen/Françaises koos voor de iPhone 5c. Bij de overige landen liep alleen het Verenigd Koninkrijk enigszins warm voor de iPhone 5c. Maar het totale percentage actieve gebruikers komt niet boven de 2%.

Relative-Share-of-iPhone-5s-5c

Verder valt op dat de Japanners het snelst upgraden naar een nieuw toestel. Terwijl iets meer dan 6% van de Amerikanen met een nieuw toestel rondloopt, is dat in Japan al bijna 10%. Het traagst met upgraden zijn Duitsland, Canada en China. Uit de cijfers blijkt ook dat de iPhone 5c in Duitsland het minst populair is: daar haalt de iPhone 5c nauwelijks een half procent van de in gebruik zijnde toestellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2013, 9:15
Categorie Apple
Onderwerp iPhone 5c

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.