Rugged AR Case: virtueel meetlint in iPhone 5-hoes

De Rugged AR Case van Incipio heeft een verwijderbare driehoek, die met behulp van een Augmented Reality-app als meetlat gebruikt kan worden.

Rugged AR CaseEen iPhone-case met een ingebouwd meetlint zou menig klusser uit de brand kunnen helpen in penibele situaties, maar heel compact is deze oplossing natuurlijk niet: een lang meetlint zou in een case je iPhone al snel een stuk lomper maken, waardoor het bijna handiger lijkt om alsnog het lint gewoon in je zak te steken. Een handigere oplossing is wellicht de nieuwe Rugged AR Case van Incipio. Deze iPhone-hoes heeft een verwijderbare driehoek op de achterkant, die met behulp van een Augmented Reality-app verandert in een meetlat.

Door het driehoekje langs het object dat je wil meten te leggen en de bijbehorende app te starten, zie je via de camera van je iPhone een meetlat liggen op de plek van de driehoek. De app weet hoe groot de driehoek is en kan daarom zien hoe groot de meetlat precies zou zijn vanaf je huidige afstand. Zelf hebben we de case nog niet in handen gehad, maar we vermoeden dat de resultaten niet op de millimeter precies zullen zijn. De case is waarschijnlijk vooral handig voor ruwe metingen.

Incipio start later deze maand met de verkoop van de Rugged AR Case, die 40 dollar zal gaan kosten. In de eerste instantie zal de hoes worden verkocht voor de iPhone 5.

Via Gizmodo.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 februari 2013, 17:30
Categorie Accessoires
Onderwerp incipio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.