RTL moet 300.000 euro loonheffing betalen voor iPads

RLT moet 300.000 euro aan loonheffing betalen voor iPads. Dit heeft de rechter gesteld in Den Haag.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

RTL 365Bedrijven kunnen niet zomaar belastingvrij een iPad aanschaffen. Dit heeft de rechter in Den Haag vandaag bepaald. De iPad wordt als computer gezien, wat betekent dat er een bepaalde loonheffing voor betaald moet worden. RTL Nederland betaalt hierdoor meer dan 300.000 euro aan loonheffing, in verband met 664 iPads die voor personeel werden aangeschaft.

Volgens Webwereld was RTL het lijdend voorwerp in de zaak waar de rechter in oordeelde. De belastingdienst ontdekte dat RTL de iPads had aangeschaft en eistte daarom 323.687 euro aan loonheffing. Volgens RTL onterecht, omdat de iPad in dezelfde categorie zou vallen als smartphones, waar geen loonheffing over betaald hoeft te worden. Het oordeel stelt het volgende:

De rechtbank oordeelt dat communicatie ongetwijfeld een wezenlijk onderdeel vormt en de iPad bij uitstek geschikt is voor bepaalde vormen van communicatie, maar dat niet aannemelijk is geworden dat de communicatiefunctie de centrale rol bij de iPad speelt.

De rechter wijst er ook op dat de iPads niet geheel zakelijk door werknemers werden gebruikt, waardoor RTL Nederland niet voldoet aan de voorwaarden waaronder computers toch geen loonheffing vereisen. RTL overweegt in hoger beroep te gaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 december 2012, 14:18
Categorie Apple
Onderwerpen rtl, salaris

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.