Japanners maken 18.000 euro kostende Transformer met iPad-camera

Het Japanse Brave Robots heeft een werkende Transformer-robot gemaakt, die gebruikmaakt van een Wi-Fi-camera die verbindt met een iPad-app.

Transformer iPadSpeelgoedauto’s en -helikopters die je vanaf de iPad bestuurt zijn er genoeg. Je hebt zelfs robots op wieltjes of rupsbanden, die je heen en weer kunt rijden om kleine dingen gedaan te krijgen. Het Japanse Brave Robots doet hier echter een schepje bovenop, door een robot te maken die recht uit de Transformers-serie lijkt te stappen. Zo kan de plastic tweevoeter met een druk op de knop veranderen in een auto. De robot heeft een Wi-Fi-camera, die je vanaf een iPad kunt bekijken.

De Transformer kan bestuurd worden via een bijgeleverde controller. Loopt of rijdt hij buiten je gezichtsveld, dan kun je de camera op je iPad-scherm bekijken om hem in de gaten te houden.

Geïnteresseerden moeten diep in de buidel tasten om de Transformer aan te schaffen: Brave Robots verkoopt hem voor 1,98 miljoen yen, omgerekend ruim 18.000 euro. Aan het speeltje zou dan ook zo’n tien jaar zijn gewerkt. De uiteindelijke versie is volledig gemaakt met behulp van een 3D-printer. Het Japanse bedrijf hoopt rond 2030 een nieuwe versie ter grootte van een auto en kunstmatige intelligentie te bouwen.

https://www.youtube.com/watch?v=v1GkYT_CSH8&feature=player_embedded

Via TechCrunch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 december 2012, 15:28
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.