Routenavigatie op de iPhone: xGPS 1.1 is beschikbaar! (Cydia)

Versie 1.1 van xGPS is eindelijk beschikbaar. Je kunt nu routes plannen op de kaart en route-instructies opvragen, maar gesproken aanwijzingen krijg je nog niet.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Je moet handmatig een gebied selecteren.Eindelijk is het zover: de vertraagde versie 1.1 van xGPS is beschikbaar. Er zijn een hoop bugs opgelost en nieuwe functies toegevoegd. De volledige lijst met wijzigingen is op deze pagina te bekijken, maar interessanter is natuurlijk de belofte dat je nu echt kunt navigeren. Nou ja, echt navigeren… de bijrijder zal nog steeds de gesproken aanwijzingen moeten roepen, want die zitten er nog niet in. De route-instructies zelf worden geleverd door Google Maps, zodat je een internetverbinding nodig hebt om überhaupt een route te kunnen doorrekenen. En het ophalen van kaarten is ook nog een heel karwei. We probeerden het uit door een kaart rond het gebied Amsterdam-Utrecht te laden. Via 3G duurde het binnenhalen van de kaarten (zo’n 475MB) zeker een halfuur.

Helaas kunnen de ontwikkelaars daar op dit moment niets aan doen, omdat de kaartbestanden nu eenmaal groot zijn. Voor een volgende versie (2.0) willen ze ondersteuning voor vectorkaarten in toevoegen. Gebruik van andere kaarten zoals die van TomTom is niet mogelijk, omdat dit een gesloten formaat is.

Er zitten nog geen gesproken route-aanwijzingen in, zoals je bij een navigatiesysteem gewend bent. Dat is voor de volgende versie gepland, waarbij Engels voorrang krijgt. Ook de afstand tot de volgende afslag en het opnieuw berekenen van een route komt pas later aan bod.

De nieuwe versie van xGPS Maps Manager is vertraagd, maar volgende week komt er in ieder geval wel een bugfix-release.

Proberen? Voeg de volgende repo toe aan Cydia: http://cydia.xwaves.net

Meer info: xWaves
Tipgevers: Joppe en Alexl

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:10
Categorieën iOS, Jailbreak
Onderwerpen Navigatie, xgps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.