iPhone-kerstnieuws: iPhone van marsepein, Santa Live in problemen, leuke kerstgames

Tipgever David zag bij de bakker een iPhone van marsepein liggen. De ontwikkelaar van Santa Live haalt zijn applicatie definitief uit de App Store wegens eng liedje. Niet eng, wel leuk voor de kids: Elfrun, waarbij je kadootjes moet verzamelen als elfje.

iPhone marsepeinTipgever David zag vandaag bij de bakker een iPhone van marsepein liggen. Net te laat voor sinterklaas, maar mocht je nog een origineel kadootje nodig hebben voor later deze maand: ze kosten €4,50 per twee en er liggen nog een stuk of 10 bij bakker Jansen de Koning in Elst.

De applicatie Santa Live is uit de App Store gehaald vanwege nieuwe problemen. Eerder schreven we al dat ontwikkelaar Adam Majewski een oproep had gedaan voor positieve reviews. Nu is hij opnieuw in opspraak vanwege het liedje ‘Grandma Got Run Over by a Reindeer’ dat gisteren in een van de dagelijkse afleveringen werd afgespeeld. Kinderen raakten in paniek, ouders kwamen in opstand en Majewski, die al met $12.000 schuld schijnt te zitten, haalde de applicatie daarna maar offline.

christmas-spell-liteVeel leuker dan Santa Live: Christmas Spell Lite, een spelletje waarbij sneeuwvlokken met letters door het beeld dwarrelen. Raak de sneeuwvlokken aan en zet ze in de juiste volgorde zodat er een goed (Engelstalig) woord ontstaat. De meeste woorden hebben te maken met kerst en de winter. Je kunt kiezen uit vier moeilijkheidsgraden en het game slaat zichzelf op wanneer je even iets anders te doen hebt. Christmass Spell Lite heeft een beperkte woordenschat; als je meer wilt kun je de betaalde versie (€1,59) kopen met 700 woorden.

Santa LiteSanta Lite is de gratis versie van Santa. Hiermee kun je de eerste 2 levels spelen, terwijl de betaalde versie 20 levels bevat. In dit spel moet je net als in Elfrun de kerstman helpen met het bezorgen van kadootjes. Het spel heeft een cartoon-achtig uiterlijk met een leuke soundtrack als achtergrondmuziek. Je bestuurt Santa’s slee door de iPhone te kantelen en gooit daarbij kadootjes naar beneden door op het scherm te tappen. Probeer geen kind over te slaan, want dan krijg je problemen. Santa Lite is gratis.

Christmas Rock'n'RollHet populaire spelletje Rock’n’Roll van Tag Games, nu in een kerstvariant. Het is bijna kerst op Flint Island, maar de kwaadaardige luchtspook heeft het plan opgevat om kadootjes van kinderen te stelen. Als de held Rock moet je zorgen dat je vriend Roll alle muzieknoten verzameld van de bekende kerstliedjes. De muzieknoten zijn verspreid over het hele eiland, waarbij je door doolhoven moet bewegen. Christmas Rock’n’Roll is gratis.

Elf RunOnschuldiger is het spelletje Elf Run, dat voor €2,39 in de App Store verkrijgbaar is. In het spel, gemaakt door Doso Digital Passion, heeft Santa zijn slee overbeladen waardoor het kadootjes regent in de straten. De elfjes van Santa moeten door de straat rennen om alle kadootjes weer bij elkaar te zoeken. Hebben ze er eentje gevonden, dan moet deze door een raam in de juiste kleur worden gegooid. Leuk voor kleine kinderen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 december 2008, 6:00
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.